Ulrica Messing 26/6

ANNONS
|

Vad ska du göra i helgen?

- Jag ska inviga Kosta Boda Art Hotel. Vi har smygpremiär på fredag kväll och på lördag eftermiddag är den stora invigningen. Det kommer att vara fantastiskt fint!

Hur mycket plats tar politiken i ditt liv numera?

- Väldigt lite. Jag har ju valt att lämna uppdragen. Jag måste fokusera på mina butiker som jag startat. Men när jag läser om vad som händer runtomkring mig känner och tycker jag saker och jag följer med i samhällsfrågor som vanligt.

Vad skulle du göra om du hade makten i Göteborg en dag?

- Då skulle jag göra om en hel del trafiklösningar. Det finns en hel del svåra lösningar i staden där bilar, cyklar och spårvagnar rör till det. Så det skulle jag prioritera om jag hade obegränsat med pengar. Det skulle dessutom bli bättre för innerstadsmiljön.

ANNONS

Har du Facebook?

- Nej, jag är inbjuden av många och jag är inne ibland. Men jag är en dålig Facebookanvändare. Jag inser faktiskt inte riktigt nyttan med det. Det roliga är att man kan få kontakt med gamla kompisar man inte sett sedan lågstadiet. Men jag tycker att det blir så ytligt ändå.

Har du något smultronställe i Göteborg med omnejd?

- Jag skulle säga att Fjällbacka är ett riktigt smultronställe. Miljön är välbevarad och husen renoveras med omsorg. När man kommer i bil och kör in i området och ser husen som är byggda vid vattnet så blir man riktigt tagen av det hela.

Vart går du helst och tar en drink så här års?

- Jag är ingen stammisperson, jag tycker om att gå till olika ställen. Jag väljer gärna nya platser, det viktiga är att det är utomhus så här års. Sen är det ju trevligt att det finns så många krogar runt oss där vi bor. Så kanske brunch på Tvåkanten och middag på Babar. Nu när jag bor i Göteborg har jag mycket att upptäcka!

Har du någon favoritgöteborgare?

- Nej, inte direkt. Jag har haft och göra med så många trevliga människor här. Göteborg är ju en riktigt stor småstad på så sätt. Människor pratar och lär känna varandra och det är enkelt att bygga nätverk.

ANNONS

Vilken är din senaste stora investering?

- Åh, jag har nyss köpt en ny bärbar dator. En klarröd Hp 10" med en blomsterslinga på. Den är jättetuff och väger bara 1,1 kilo och det är ju bra att den är lätt eftersom jag alltid bär med mig den.

Idag är du ju designer och VD på ditt eget inredningsföretag, vad ser du för trender till hemmet i höst?

- Det är fortfarande mycket jordfärger med en utveckling mot lila, sand och mörkare brun. Svart håller i sig. Efter sommaren har vi ett behov av att komma inomhus och bo in sig. Och då är det ju roligt att göra lite enkla förändringar med kuddar, ljus och dofter.

För ett tag sedan blev du i Aftonbladet anklagad för att plagiera andras produkter, är det något man får stå ut med som designer?

- Nja, att kalla sig designer provocerar många som gått design- och konstutbildningar. Det har ju inte jag gjort. Men när jag ser saker som inspirerar mig eller om jag ser saker som skulle kunna skapas eller utvecklas så gör jag det ändå.

Han som var med i den artikeln kritiserade mig för att jag använder stjärnan i min design. Men jag har aldrig påstått att jag upptäckte den själv. Det är många som har stjärnan med i sin design.

ANNONS

Vilken är din favoritinredningspryl?

- Jag tycker om stora mjuka soffor med många kuddar. Det ska vara en plats där man kan umgås, vila eller lägga sig och bara läsa en tidning. Sen gillar jag även stora keramiksaker som fat och skålar. Jag är inte så förtjust i småprylar överallt. Och framför allt gillar jag inte att damma dem!

ANNONS