Det har varit kraftiga översvämningar i Kållered under tisdagen, bland annat har E6:an översvämmats.
Det har varit kraftiga översvämningar i Kållered under tisdagen, bland annat har E6:an översvämmats. Bild: Filip Powidzki Casserblad

Stora problem i Kållered när vattnet stiger

Regnet fortsätter ösa ner i Göteborg vilket har skapat omfattande problem i bland annat Kållered. Där kämpar räddningstjänsten med det höga vattenflödet i ett industriområde.
– Vi har stora problem med en del byggnader, säger Stefan Karlsson som är regional insatsledare vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Det både regnar och blåser kraftigt i Storgöteborg på tisdagseftermiddagen i samband med ovädret Hans framfart. Det är något som märks av på flera håll i regionen, bland annat i Kållered.

Där har räddningstjänsten stora problem med flera byggnader i ett industriområde.

Stefan Karlsson, regional insatsledare vid räddningstjänsten Storgöteborg, berättar att man försöker ta fram resurser för att avleda vattenflöden.

– Det är inte lönt att pumpa för vi har ingenstans att pumpa ut vattnet.

Även E6:an i Kållered översvämmades tidigare under dagen. Vägen har stängts av helt då det samlats för mycket vatten på vägbanan.

ANNONS

Många nedfallna träd

Vid halv tre-tiden under tisdagen hade räddningstjänsten åtta insatser igång som är väderrelaterade.

Bortsett från det höga vattenflödet i Kållered märks ovädret bland annat på vägarna i Västsverige där det är mycket träd som har fallit ned.

– Det har vi inte prioriterat just nu. Det är prio på översvämningarna, säger Stefan Karlsson.

Avstängda körfält på Söderleden

Det ligger även runt 30 centimeter vatten på Söderleden, i höjd med Fässbergsmotet. Två körfält är avstängda i riktning mot Frölunda och ett är avstängt mot Mölndal, enligt Mikael Salo, vägtrafikledare på Trafikledningscentralen.

– Det är väldigt svårt att veta när vi kan öppna. Regnet väntas ju fortsätta till midnatt och det tar minst en timme för vattnet att rinna undan sen, säger han.

”Havet trycker på”

Översvämningarna märks även av i bland annat Fiskehamnen i Göteborg. Men där kan inte räddningstjänsten göra mycket, säger Stefan Karlsson.

– Det är kraftig västlig vind och havet trycker på.

Han berättar att räddningstjänsten jobbar med att ta fram långsiktiga lösningar.

– Vi har några dygn framför oss med mycket jobb.

LÄS MER:Göteborg stad stänger av dricksvattnet från Göta älv

LÄS MER:Ovädret stoppar trafik i containerhamnen i Göteborg

ANNONS