Stor succé för nya megaloppisen vid Kronhuset

Barnkläder, porslinshuvuden och lampor hittade nya ägare under megaloppisen vid Kronhuset där shoppingsugna besökare trängdes i värmen för att fynda.
– Folk är helt galna verkligen och det är mycket fler besökare än vad vi hade räknat med, säger Sofie Lindström, en av arrangörerna för loppisen.

ANNONS
|

Under söndagen gick den första megaloppisen vid Kronhuset och Kronhusparken av stapeln med drygt 70 bord fyllda till bredden och ännu fler säljare.

Säljarna fick tillträde för att packa upp redan klockan nio på morgonen och loppisen öppnade två timmar senare. Trots det var många besökare på plats tidigare än så.

– Vissa hann knappt packa upp innan folk hade börjat köpa av dem, säger Sofie Lindström, en av arrangörerna för innerstadens megaloppis.

Alma Risel var på plats vid Kronhuset direkt efter att portarna till loppisen öppnade och håller i en hel påse full med olika saker.

Vad har du fyndat för någonting?

ANNONS

– Oj, var ska jag börja. Jag hittade en gullig barntröja som passade, ett porslinshuvud och en my little pony-skjorta. Sen hittade jag även ett väldigt speciellt märke, Sugar thrillz, som jag bara älskar. Jag såg rosa och fluff och då fastnade jag direkt, säger hon och håller upp ett par rosa byxor med fjädrar längst ner.

Med sig på shoppingturen har Alma tagit Oskar Möller, som brukar agera smakråd.

– Jag gillar inte att spendera så det har inte blivit några fynd för min del, men jag såg ett kräftobjekt i lera som fångade mitt intresse, säger han och pekar mot ett av borden.

Alma Risel har fyndat massor av saker ihop med Oskar Möller. Hennes bästa kap var en grön fjärilstopp.
Alma Risel har fyndat massor av saker ihop med Oskar Möller. Hennes bästa kap var en grön fjärilstopp. Bild: Mia Höglund

”Otroligt mycket folk”

Bland de drygt 70 loppisborden hann säljaren Cecilia Lorenstem knipa en plats i sista sekund för att sälja saker hon ärvt.

– När jag fick reda på att jag hade fått en plats körde jag i full fart hit till Göteborg från min stuga på landet. Det var ett tips från en god vän att sälja på den här loppisen. Det är väldigt livligt och otroligt mycket folk här, säger Cecilia hon.

Cecilia Lorestem och Conny Johansson står och säljer vid ett bord utanför Kronhuset.
Cecilia Lorestem och Conny Johansson står och säljer vid ett bord utanför Kronhuset. Bild: Mia Höglund

Ambitionen är att loppisen ska bli ännu större nästa år.

– Det har blivit en jättesuccé och förhoppningsvis kommer loppisen vara ännu större nästa år, med fler försäljare på gatorna, säger Sofie Lindström.

ANNONS

Loppisen äger rum både utomhus och inomhus och utanför Kronhuset ringlar sig en lång kö med personer som vill fortsätta shoppingrundan inne i byggnaden. I kön står Gustav Blomgren med en köksvåg i famnen.

– Jag är inte ute efter något särskilt men den här högg jag på direkt. Den kostade 100 kronor och jag prutade inte för det tycker jag att den är värd. Den är precis i min smak, säger han.

Gustav Blomgren är mycket nöjd med sitt nya inköp.
Gustav Blomgren är mycket nöjd med sitt nya inköp. Bild: Mia Höglund

Till skillnad från Gustav anlände Aldina Omanovic till loppisen med ett mål i sikte – att hitta någonting till vardagsrummet. Sagt och gjort lämnade hon loppisen med en nyinköpt golvlampa.

– Jag hade väldigt tur för det var flera andra som också ville ha den. Den kostade 800 kronor och det är mycket billigare än andra liknande lampor jag har kollat på.

Hur ska du få med dig lampan hem?

– Jag och min man håller på att klura ut det. Det kanske blir så att jag och barnen får ta buss hem och så får han gå med lampan. Man gör ju allt för sitt fynd, säger hon.

LÄS MER:Ny stor loppis vid Kronhuset i innerstan

LÄS MER:Vändningen: Megaloppisen i Majorna blir verklighet

LÄS MER:Exotiska knivar och dalahästar från dödsbon hittade nya ägare på Majornas megaloppis

ANNONS