Spårvagn urspårad på avenyn

En spårvagn spårade ur vid Valand och körde upp på hållplatsen. Flera spårvagnslinjer drogs in och olyckan medförde stora påverkningar på trafiken. Vid 13.55 var stoppet uppklarat.

ANNONS
|

Strax innan klockan 12 blev en spårvagn helt stillastående i höjd med Valand då den spårat ur från rälsen. Spårvagnen kom körandes från Götaplatsen och svängde vänster mot Vasaplatsen. Där har den kört upp på Valands hållplats. Enligt uppgifter från personer på plats står det övningsvagn på spårvagnen.

– Det är lite oklart. Det enda vi vet nu är att den spårat ur, säger Västtrafiks störningskoordinator.

Urspårningen medförde stora påverkningar på kollektivtrafiken. Linje 3, 7 och 10 är drogs in mellan Kungsportsplatsen och Valand medan linje 4 drogs in mellan Brunnsparken och Berzeliigatan. Linje 5 körde inte mellan Solrosgatan och Lilla Bommen.

ANNONS

Nya modellen M33 som spårade ur

Enligt Robert Lindberg, pressansvarig på Göteborgs spårvägar, så är det fullt möjligt för spårvagnen att göra svängen även om den inte ingår i någon spårvagnsrutt.

– Det finns en sväng där som man kan göra för omläggningar. Men jag vet inte varför den spårat ur. Det är en övningsvagn men det är erfarna förare från oss som utbildar sig på modellen på M33, säger han vid 12.45 och fortsätter:

– Nu ska vi bärga den till att börja med och sen ska vi utreda varför. Vi använder oss av tungbärgare för det här och om allt fungerar som det ska tar det en timme. Men det är inget är som är hugget i sten.

Vid 13.55 var stoppet uppklarat och trafiken rullar på igen som vanligt.

ANNONS