Sex gripna efter stor polisinsats vid Partihallarna

Polisen genomförde under dagen en stor polisinsats vid området kring Partihallarna. Sex personer greps misstänkta för olika brott, varav en misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

ANNONS
|

Uppemot femtio poliser deltog i dag i en stor polisinsats vid Partihallarna i Göteborg.

Totaltgreps sex personer, varav en misstänkt för grov penningtvättbrott.Polisen är i nuläget förtegen kring det gripandet.

- Jag vet ännu inte vem den utredningen hamnar på så därför vill jag inte säga så mycket om det just nu, säger Niklas Hallgren, chef för polisens operativa enhet, region Väst.

Insatsen innebar flera olika typer av kontroller. Det huvudsakliga syftet med insatsen var att göra inre utlänningskontroller. Totalt kontrolleradesett 40-tal personer, vilket resulterade i att tre gripanden. Personerna ärmisstänkta för att arbeta i Sverige utan tillstånd.

Polisen genomförde även 600 fordonskontroller och fyra personer misstänks nu för olovlig körning. Ingen av personerna greps.

ANNONS

Att insatsen genomfördes just vid Partihallarna beror på att polisen hade underlag för att misstänka personer arbetade utan tillstånd just där, säger Niklas Hallgren på polisen.

- Vi hade en liten ingång där och hade beslut om husrannsakan på en av arbetsplatserna.Jag vill inte säga något om vilka arbetsplatser det rör sig om eftersom ingen ännu är dömd för något brott.

Polisen kommer att göra fler inre utlänningskontroller av den här typenunder resten av året.

- Vi har ett tydligt uppdrag att öka verkställigheterna i den här typen av brott, säger Hallgren.

Ytterligare två personer greps under dagen. En för eget bruk av narkotika och en för innehav av narkotika.

ANNONS