Rickard Olsson om TV4-rysaren: "Man hade tappat folkets gunst"

Han programleder Bingolottos uppesittarkväll för femte gången och är "bedrägligt" lugn. Men det fanns en risk att många svenskar skulle missa det ikoniska dan-före-dopparedan-programmet.
– Förnuftet segrade till slut. Jag tror att man hade blött för mycket om man offrat uppesittarkvällen, säger Rickard Olsson.

ANNONS
|

Som en virvelvind dyker Rickard Olsson plötsligt upp i rutan. Han har sprungit från ett telefonsamtal – samma dag som han programleder uppesittarkvällen i TV4 är det många som vill prata med honom. Men Bingolottos programledare är inte stressad inför den stora kvällen.

– Jag är väldigt lugn, det är ett bedrägligt lugn jag har faktiskt. Men jag sitter där nere och går igenom en manushög som är lika tjock som både gamla och nya testamentet tillsammans, som fyra nationalencyklopedier, säger han och visar med händerna hur mycket material han måste gå igenom för ikväll.

Nästan 200 punkter ska betas av

Rickard Olsson är inte ovan i Bingolottosammanhang. Under 2000-talet var han programledare mellan 2005 och 2008, för att återvända hösten 2018. Nu leder han sin femte uppesittarkväll.

ANNONS

Men att tro att han då kan allt för kvällen utantill är naivt.

– Det går ju inte att kunna en uppesittarkväll i huvudet, det är så många punkter, nästan 200, som ska betas av.

11 december släcktes TV4 för många svenskar efter en strid om sändningsrättigheter mellan Tele2, som äger Com Hem och Boxer) och TV4. Bara dagar före uppesittarkvällen meddelades det att Tele2 och TV4 kommit fram till ett muntligt avtal och att alla skulle få tillgång till kanalen igen.

Läs mer: Efter tv-bråket: TV4 och Com Hem överens

Det fanns ju en risk att många inte skulle kunna se programmet alls i år, var ni oroliga?

– Förnuftet segrade till slut. Nej, men jag tror att båda hade blött för mycket om de hade offrat uppesittarkvällen, de hade tappat folkets gunst.

Se resten av intervjun i klippet ovan.

ANNONS