De kommande dagarna väntas sol och behagliga temperaturer i Västra Götaland och Göteborg, men det gäller att passa på. ”Längre fram ser det ostadigt ut”, säger meteorolog Emelie Karlsson på SMHI.
De kommande dagarna väntas sol och behagliga temperaturer i Västra Götaland och Göteborg, men det gäller att passa på. ”Längre fram ser det ostadigt ut”, säger meteorolog Emelie Karlsson på SMHI. Bild: Lasse Edwartz

Meteorologen: Kan vara sista sommarsucken

Det vankas sommarvärme och sol i Göteborg och Västsverige de kommande dagarna. Men – det kan vara sommarens sista chans. Enligt SMHI ser det kyligt ut framöver.

ANNONS
LocationVästra Götaland, Göteborg|
|

Ett härligt högtryck har svept in över Västra Götaland. Efter en period av ostadigt väder kommer nu solen och värmen söderifrån och förväntas förgylla dagarna veckan ut, enligt SMHI.

– Det kommer ju att vara soligt här de närmsta dagarna. En högtrycksrygg har kommit in över landets södra delar, så det passar ju bra att vädret blir stabilt väder efter den regniga period som varit, säger meteorologen Emelie Karlsson på SMHI.

De kommande dagarna väntas alltså så kallat uppehållsväder: dagar med blåa skyar, gassande sol och temperaturer omkring 20-gradersstrecket.

Kan vara sista sucken

Men det är ingen värmebölja som väntar, utan snarare klassisk sommarvärme.

ANNONS

– De flesta dagarna kommer vara soliga och temperaturerna hamnar på 20-23 grader, säger meteorolog Karlsson.

Fram till mitten av veckan blir vädret alltså stabilt, men till helgen ser prognosen betydligt osäkrare ut.

– Början av veckan blir säker vädermässigt. Vi kan förvänta oss sol och klassisk svensk sommartemperatur, men mot slutet av veckan och helgen blir det mycket osäkrare, säger Emelie Karlsson.

Men skulle det här kunna vara sista sommarsucken?

– Ja det blir det nog. Längre fram ser det ostadigt ut, med kallare temperaturer och skurar här och var, säger meteorolog Emelie Karlsson.

LÄS MER:Meteorologen: nu kommer regnet

LÄS MER:Klimatprofessorn om framtidens somrar: ”Mer regn och översvämningar”

ANNONS