Män med pistol stal i butik – två har gripits

Två män plockade på sig varor i en butik på Wieselgrensplatsen. En av dem hade en pistol i byxlinningen, som han visade personalen när de konfronterade männen. Polisen utreder händelsen som rån. Nu har två personer gripits, i samband med en husrannsakan.

ANNONS
|

Klockan var 11.40 när polisen larmades till en butik på Wieselgrensplatsen. Två män hade då kommit in i affären och plockat på sig varor.

– Personalen konfronterade de två och då visade den ena upp en pistol som ett hot så de kunde springa från platsen säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Mannen visade vapnet som han hade i byxlinningen, men ska inte ha plockat upp det och riktat det mot någon.

Polisen letade efter männen under eftermiddagen, bland annat med helikopter.

– De har eventuellt hoppat på en buss men när vi stoppade den fanns de inte ombord, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Insatsstyrkan jagade efter en buss

I samband med polisinsatsen sattes insatsstyrkan in, efter ett tips om att de misstänkta flytt på en buss. De två misstänkta gärningsmännen fanns inte ombord på bussen, men däremot stoppade och kontrollerade polisen två andra personer som befann sig ombord.

– En av dem omhändertogs för att han var efterlyst, så det var en halvträff, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Vilken typ av brott det rör sig om kan polisen i nuläget inte bekräfta.

– Men vi ger inte upp bara för att vi inte träffat rätt, utan vi fortsätter spaningen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Två gripna i samband med husrannsakan

Genom allmän och inre spaning kunde polisen genomföra en husrannsakan på en adress som ansågs vara intressant för undersökningen.

I den här lägenheten kunde polisen gripa de två männen som misstänktes för pistolrånet vid mataffären.

Polisen utreder nu händelsen som rån samt grovt vapenbrott.

ANNONS