Ett växelfel drabbar linje 6 och 11 i riktning mot Järntorget på grund av en akut omläggning som kommer att pågå fram till onsdag.
Ett växelfel drabbar linje 6 och 11 i riktning mot Järntorget på grund av en akut omläggning som kommer att pågå fram till onsdag. Bild: Robin Aron

Linje 6 och 11 påverkas av akut omläggning

Ett växelfel drabbar linje 6 och 11 i riktning mot Järntorget på grund av en akut omläggning som kommer att pågå fram till onsdag. Det innebär att linjerna får en annan resväg än vanligt.

ANNONS
|

Västtrafik meddelade under fredagen att linje 6 och 11 i riktning mot Järntorget påverkas av en akut omläggning. Anledningen är ett växelfel vid svängen mot Grönsakstorget efter hållplats Domkyrkan.

– Ingen spårvagn kommer kunna ta svängen till Grönsakstorget, berättar Adnan Ismael som är störningskoordinator på Västtrafik.

Linje 6 kommer att ta samma väg men gör en hållplatsändring vid Grönsakstorget och linje 11 kommer att gå via Stenpiren.

Arbetet med att åtgärda växelfelet inleds på tisdagskvällen den 29 augusti och fortsätter under natten. Förhoppningen är att spårvagnstrafiken ska kunna köra som vanligt igen på onsdagsmorgonen.

I dagsläget är linjerna endast omlagda i riktning mot Järntorget, men i samband med att arbetet påbörjas nästa vecka kommer linje 6 och 11 vara omlagda även i riktning mot Brunnsparken fram till onsdagen.

ANNONS

– Förhoppningsvis börjar de rulla som vanligt igen, säger Adnan Ismael.

ANNONS