GP vann silver i designtävling

ANNONS
|

Det är föreningen Society of news design som varje år prisar nordens bästa tidningssidor. När priserna för 2004 delades ut i Helsingfors på torsdagen fanns Göteborgs-Posten med i fem kategorier.

I den öppna klassen vann GP silver för utformningen av reportaget "Folkhemmet utifrån", publicerad i Två Dagar den 28 februari förra året. Juryn motiverade priset med att det är en "lössläppt idé och presentation om hur den svenska modellen ser ut utifrån", att bilderna är "otroligt roliga och av hög kvalitet" och att "typografin är klassisk och elegant".

Reportaget redigerades av Karin Teghammar Arell, bilderna togs av Lars Tunbjörk och Jonny Matsson var bildchef.

ANNONS

Göteborgs-Posten fick också fyra olika hedersomnämnanden. Det var för en förstasida om Tsunamikatastrofen, redigerad av Agneta Willung och bildchef Helene Furness, för omgörningen av del 1 i GP, för en sida i Aveny redigerad av Magnus Nilsson och illustrerad av Cissi Wellin, samt för ett reportage i Två Dagar om "Det nya lortsverige", redigerad av Gunilla Vernham med bilder av Stefan Edetoft.

Göteborgs-Postens designchef Mats Widebrant säger att priserna är ett resultat av 15 års designarbete på tidningen.

- Det är roligt att det bär frukt. Alla medarbetare kan ta åt sig äran av de här priserna, men naturligtvis mest de som gjort de här sidorna.

ANNONS