Fullt utvecklad villabrand i Göteborg

Räddningstjänsten larmade sent på måndagskvällen ut 26 personer till en brand i ett hus i Alelyckan i Göteborg.
– Det är en fullt utvecklad brand i ett parhus, säger Urban Samuelsson, på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om branden ringdes in till SOS klockan 23.32 på måndagskvällen. Tio minuter senare meddelade räddningstjänsten att det handlade om en fullt utvecklad brand i ett parhus.

– Vi har precis fått en första rapport och det är full fyr, berättade Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Samtliga personer som ska ha befunnit sig i bostäderna ska enligt räddningstjänsten vara ute från byggnaderna. Enligt polisen har de tagit sig ut på egen hand.

Brand spred sig till konstruktionen

Räddningstjänsten larmade till en början ut totalt nio enheter till platsen.

– Det är 22 brandmän och fyra befäl, sa Samuelsson.

Vid midnatt var den initiala branden släckt men räddningstjänsten fortsätter arbeta med branden som spridit sig till konstruktionen. Man räknade då med att behöva vara kvar på platsen i ett flertal timmar.

ANNONS

– I nuläget finns det ingen spridningsrisk till fastigheterna runt omkring, sa Maria Berntsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Utöver räddningstjänst har även polis och ambulans larmats ut till platsen.

Polispatrull upptäckte lågor i fönster

Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, berättar att det var en polispatrull som upptäckte branden.

– En patrull som körde förbi såg hur det slog ut lågor genom fönstren. Allt tyder på att det inte ska finnas någon kvar i huset och att alla har säkrats och finns på utsidan, berättade Löfstrand under måndagskvällen.

Polisen vet i nuläget inte vad som kan ha orsakat branden.

– Det är en förundersökning inledd om misstänkt mordbrand. Det ska göras en teknisk undersökning på platsen, säger Ann-Christin Löfstrand på tisdagsmorgonen.

Hon fortsätter:

– Det är när vi inte riktigt vet någon naturlig anledning till att det börjat brinna.

Vid 06-tiden under tisdagsmorgonen hade räddningstjänsten två personer kvar för efterbevakning av branden efter att den större insatsen avslutats några timmar tidigare.

– Vid halv fyra-tiden inatt började de flesta rulla hemåt, säger Gunnar Skaven vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Två lägenheter som funnits i huset är helt utbrända.

ANNONS