Första doppet – så länge skiner solen

Sommaren kom extra tidigt i år och det var många som tog till vara på vädret och tog sitt första dopp. Nästa vecka väntas det bli än varmare.

ANNONS
|

Bilparkeringen var fullsatt, cykelparkeringen likaså och dessutom vallfärdade folk till fots för att komma fram till Delsjöns södra badplats. Hamid Valizadeh passade på att genomföra sitt första dopp någonsin i Sverige.

– Vi är här och badar och har roligt. När vi badat klart ska vi spela volleyboll, berättar Hamid.

Hans kompis Mehdi Amini tittar på medan hans tre kompisar badar. Dessvärre kan han inte vara med idag.

– Jag kan inte simma, jag har bara bott i Sverige i sex månader. Men imorgon ska jag nog göra slag i saken och lära mig! Det ser så roligt ut att bada och jag vill så klart också vara med, säger Mehdi.

ANNONS

Men det är inte alla som är här för att ta sig ett första dopp. En del är nästintill veteraner, i alla fall sett till inställningen.

– Nej, det är inte mitt första dopp. Jag badade redan igår, berättar Amos Nylén.

Sedan går vi ut på bryggan och bevittnar själva ett av Amos dopp. Han understryker att det är viktigt att ta sats så man får ett explosivt hopp. Men hans mamma står brevid och tittar lite förskräckt på.

– Nej, jag ska inte bada. Jag får rysningar bara av att se på, säger Amos mamma, Jenny Pernbro.

En bit längre bort grillas det för fullt. Det ligger något stort och saftigt på grillen.

– Det är fisk som vi fläkt upp och grillar. Dessutom har vi kyckling som vi marinerat i granatäpple, citron och valnötter, berättar Esmaeil Pourtavaf.

Blir det något bad för er del då?

– Nej, inte för vår del. Men barnen kanske hoppar i lite senare,säger Esmaeil lite blygt.

Sedan påtar han vidare med fisken och en väninna hjälper till. Hans fru sitter och myser i solen med barnen. En bild som multipliceras runt om på hela badplatsen.

Samtidigt är det många som badar och det är kö till gungan. På termometern kan man läsa av att det är hela 23 grader varmt och det är bara att konstatera att sommaren kom till Göteborg den 7 maj.

ANNONS

Nästa vecka väntas det bli än varmare. På måndag ska det enligt vädertjänsten Foreca bli hela 24 grader. Ända fram till och med torsdag blir det mellan 21-24 grader varmt i Göteborg. Ett ypperligt läge att lägga första brännan.

ANNONS