Få nya SGS-lägenheter

ANNONS
|

Barackerna på Baron Rogers gata har tidigare använts som tillfälligt boende vid Poseidons ombyggnader i Backa. Hyresgästerna kunde flytta in i fullt möblerade tvåor.

- Köksutrustning, kuddar och täcken ingår, man behöver bara ta med egna kläder. Hyran är 3 790 kronor för 34 kvadrat och vi får ha dem i ett år. Varenda lägenhet gick direkt, säger Gunnar Wikehult, uthyrningschef på SGS Studentbostäder.

SGS hade räknat med att börja bygga om Matematiskt Centrum till över 300 studentbostäder. Men detaljplanen har blivit överklagad av grannarna. De stora gula tegelbyggnaderna vid Gibraltargatan står tomma och övergivna.

- Vi har undersökt om där går att ordna tillfälliga bostäder. Men det är ont om duschar och svårt att ordna tvättmöjligheter. Dörrarna håller inte rätt klass och dessutom tar det tid att få tillfälligt bygglov för ombyggnad av kontor till bostad, säger Gunnar Wikehult.

ANNONS

Chalmers Studentbostäder har inte ett enda nytt rum att erbjuda i år. Men förhoppningen är att snart komma igång med ombyggnad och påbyggnad på Emilsborg.

- Det blir två nya våningsplan med 90 lägenheter ovanpå det gamla studenthemmet. 80 av dem blir par- eller kompislägenheter, så vi räknar med att få plats med 170 studenter, säger Joakim Wallin, vd på Chalmers Studentbostäder.

Nästa nybygge kan ge hundra studentlägenheter i Dr Forsselius backe. Detaljplanen

väntas bli klar i höst, men byggstarten är osäker eftersom den kan överklagas.

ANNONS