Elever evakueras efter råttinvasion

För några veckor sedan upptäcktes en råtta på Skogomeskolan i Göteborg. Sedan dess har de ovälkomna gnagarna blivit fler och nu har skolans rektor beslutat att stänga klassrummen fram till att saneringen är klar. Barnen undervisas ute i det fria i väntan på att deras skola ska bli råttfri.

ANNONS
|

Skogomeskolan på Hisingen har fått ett minst sagt ovälkommet besök. Det hela började för två veckor sedan när elever och lärare upptäckte spår efter en råtta i ett skåp.Nu har råttorna blivit så många att skolan inte kan bedriva undervisningen iklassrummet,vilketSVT Nyheter Väst var först att rapportera om.

– I måndags blev situationen mer akut så jag tog beslutet att för säkerhets skull stänga klassrummen och låta alla elever ha utomhus undervisning, säger Monica Landin, rektor på Skogomeskolan till SVT Nyheter Väst.

LÄS MER: Så undviker du sommarens skadedjur

På skolan går 160 elever, från förskoleklass till årskurs fem. Istället för att undervisas i klassrummen håller skolan lektioner på skolgården under tisdagen och onsdagen.

ANNONS

– Det är lite blandade reaktioner från barnen. Vissa tycker att det är lite läskigt, andra spännande och roligt. Det känns bra att vi har en sådan fin skolgård som barnen kan vara på, säger Monica Landin till SVT Nyheter Väst.

Råttorna har gnagt hål in i skolan, som nu har täppts till. Under onsdagen ska de lagas ordentligt och klassrummen ska saneras, uppger Monica Landin till SVT Nyheter Väst.

Enligt rektorn är det inte baraskolan som fått besök av råttor den senaste tiden. Flera boende i området uppger att de sett djuren kring sina bostäder. Rektorn tror att de små gnagarna tros ha lockats till området av ett pågående bygge i Lillhagsparken, rapporterar SVT Nyheter Väst.

ANNONS