Bilverkstad började brinna på Ringön – stor räddningsinsats

På tisdagskvällen började det brinna i en industrilokal på Ringön i Göteborg. Räddningstjänsten larmades till platsen med 16 enheter och under flera timmar pågick en omfattande räddningsinsats. Vid 02.30 var branden släckt, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

ANNONS
|

Vid 23.20 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till en industrilokal på Ringön i centrala Göteborg.

Enligt larmet skulle det brinna i lokalen, och när räddningstjänsten anländer till platsen är branden redan fullt utvecklad.

– Vi har en fullt utvecklad brand i en bilverkstad och vi utgår ifrån att det finns en spridningsrisk, säger Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

I industrilokalen fanns det bland annat en däck- och bilverkstad.

– Det är lågor inne i lokalen och mycket svart rök från byggnaden, sa Johan Eklund, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

16 enheter på plats

Räddningstjänsten var strax efter midnatt på plats med 16 enheter och hade då påbörjat släckningsarbetet.

ANNONS

– Vi har tagit oss in i den brinnande byggnaden och försöker släcka från insidan, sa Johan Eklund.

Även polis och två ambulanser kallades till platsen.

– Vi är på plats och bistår räddningstjänsten. Vad jag förstår så var det en person som såg det här och larmat ganska snabbt så räddningstjänsten var där hyfsat tidigt, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen.

Klockan 01 meddelade räddningstjänsten att det inte längre var några lågor i byggnaden.

– Vi håller på att ta ut brännbart material och kolla så det inte är någon glöd i konstruktionen, sa Johan Eklund då.

Och vid 02.30 var branden släckt. Räddningstjänsten hade dock kvar personal på platsen under natten för övervakning.

Utreder mordbrand

Hur branden startade är ännu oklart och det finns inga uppgifter om personskador, men det var stor spridningsrisk och stora värden i lokalen har polisen inlett en förundersökning om mordbrand.

– Men vi har inte kunnat vidta några förundersökningsåtgärder. Vi har gjort såhär för att kunna gå till botten med vad det är som har hänt. Vi väntar på att räddningsledaren ska lämna över marken till oss, säger polisens vakthavande befäl Morten Gunneng.

Enligt Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, inkom larmet om branden efter att en anställd ringt till sin sin chef. Och för att utreda händelsen kommer polisen under onsdagen att spärra av platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

ANNONS

– Eftersom vi har startat en förundersökning så kommer vi att göra de åtgärder som krävs för att reda ut omständigheterna kring branden, säger Christer Fuxborg.

ANNONS