Way Out West har öppnat – så påverkar väskförbudet

Väskförbudet har gett en snabb start på årets Way Out West. Den vanligtvis så segdragna kön i entrén förvandlades under torsdagen till ett rasslande flöde.

ANNONS
|

Bara fem minuter efter att Way Out West slagit upp portarna för året rör sig en strid ström av människor in på festivalområdet. De första besökarna har inte behövt köa länge. Förhoppningen var att det så omdebatterade väskförbudet skulle bidra till en smidigare hantering i entrén. Och så tycks det faktiskt ha blivit.

Det har varit en hel del upprörda tongångar inför festivalen om förbudet, om hur man ska klara sig en hel dag utan någonstans att förvara nycklar, mobilladdare, solkräm och plånbok. Men Vera Westman som är en av de första på plats under festivalens första dag tycker att det är ganska skönt att slippa bära runt på en väska. Hon är där tillsammans med Loke Anderberg som får bära deras tillhörigheter i byxfickorna.

ANNONS

– Det blir lite problematiskt tycker jag, men man får göra vad som krävs, säger han.

De har rest till Göteborg från från Lund för att gå på Way Out West för första gången och ska se bland annat PJ Harvey och Pulp.

– Men vi är inte här för en specifik artist. Vi ska njuta av parken och se vad som finns här inne, säger Loke Anderberg.

– Vi vill ha kul och träffa folk, säger Vera Westman.

”Hela området är som att komma in i en film”, säger Johanna Eldehag som står med vännen Lina Jenslin.
”Hela området är som att komma in i en film”, säger Johanna Eldehag som står med vännen Lina Jenslin. Bild: Barzan Dello

Johanna Eldehag och Lina Jenslin har kommit tidigt till Slottsskogen för att se Sarah Klang som är först ut av artisterna.

– I dag ska vi även se Jack White, det är ju det bästa, säger Lina Jenslin.

The National, Ellen Krauss och Oskar Linnros är också några av festivalens höjdpunkter enligt dem. Men det främsta skälet till att de kommit hit är för att umgås.

– Det är ju så fantastiskt. Hela området är som att komma in i en film. Det är helt otroligt. Man blir bara glad, säger Johanna Eldehag.

De båda är vana Way Out West-besökare och säger att de rent av varit på festivalen för många gånger.

– Det är alldeles för många besökare på lördagen så vi njuter av torsdagen och fredagen, säger Lina Jenslin.

ANNONS
Jonas Johnson är på Way Out West för elfte gången.
Jonas Johnson är på Way Out West för elfte gången. Bild: Barzan Dello

Även Jonas Johnson är en rutinerad Way Out West-besökare. Han har varit på elva Way Out West i rad för stämningen och musikens skull .

– Jag gillar det här, jag gillar musik och lyssnar på nytt och gammalt. Det är som ett smörgåsbord som man kan plocka vad man vill ur.

Men årets line up är han inte särskilt taggad på i jämförelse med tidigare år.

– Men den är good enough, annars hade jag inte varit här.

Hur har du hanterat väskförbudet?

– Ja, genom att inte ha någon väska, säger han och skrattar.

– Jag var lite störd i början i och med att jag haft det alla år men då får man klä sig därefter. Cargobyxor och väst.

LÄS MER:Då drar monsterregnet in över Way Out West

LÄS MER:Hitta dig själv i vimlet på Way Out West

LÄS MER:Scenarbetare nekas att ta in kött på Way Out West

ANNONS