SVT tiger om avhoppet i ”Gift vid första ögonkastet”

Ett av paren i ”Gift vid första ögonkastet” hoppar av i dagens program.
– Jag vill inte att någon ska ta på mig när jag inte vill, säger deltagaren Linnea Alsberg som på måndagen valde att lämna programmet.

ANNONS
|

Ungefär halvvägs in i avsnittet berättar programmets sexolog Kalle Norwald att något har skett med ”förtroendet när det kommer till närhet mellan dem” och syftar på det deltagande paret Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist.

– Jag tror att Linnea har nått en gräns när det kommer till intimitet, som Jimmi inte riktigt förstår, säger Kalle Norwald och frågar de båda vad det är som har skett.

– Jag vet inte hur jag ska förklara det. Men jag har känt mig trängd och jag känner mig besviken. Jag vill inte känna mig trängd och instängd, jag vill inte att någon ska ta på mig när jag inte vill. Jag vill också att man ska förstå vad det är jag menar med att inte ta på mig när jag inte vill, och inte tycka synd om sig själv, svarar Linnea Alsberg.

ANNONS

"En olustkänsla jag skapat”

Jimmi Nordqvist å sin sida säger att han tar fullt ansvar för situationen utan att gå in på vad som faktiskt har hänt.

– Den olustkänsla som Linnea känner, den har jag skapat. Den trängdheten är ju något som kommer i samröre med mig, jag har aldrig haft intention att ta mig friheter jag inte har, säger han i programmet.

Inte heller på SVT vill man kommentera vad som faktiskt har skett mellan de båda deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet”.

– Det jag kan säga är att produktionen har hanterat detta på bästa sätt och att Linnea och Jimmi har fått stöttning hela vägen, säger SVT:s presschef Camilla Hagert till GP.

Hur går tankarna hos er på SVT?

– Detta är jättekänsligt för båda deltagarna och det är deras välmående som är i fokus.

SVT: ”Kan inte kommentera enskilda rykten”

Christina Hill är programmets ansvariga utgivare. Hon menar att SVT inte hade kunnat agera på något annorlunda sätt.

– Jag tror inte det, men vi måste hela tiden väga olika insatser mot varandra. Detta är ju ett program som handlar om det mest privata och intima och jag har inte hört att det riktats något kritik mot SVT:s agerande i det här fallet.

ANNONS

Det har förekommit rykten på sociala medier om att en man i produktionen har betett sig illa. Hur ser du på det?

– Jag kan inte kommentera enskilda rykten, men vi arbetar väldigt nära produktionen och försöker fånga upp allt som händer.

Hur ser ansvarsfördelningen ut mellan SVT och produktionsbolaget Baluba som gör programmet åt er?

– SVT är sändande kanal och vi har ett stort ansvar i detta. Vår projektledare jobbar som sagt nära produktionsbolaget så det är absolut ett delat ansvar.

Fanns det planer på att helt klippa bort paret ut årets säsong?

– Nej, det funderade vi aldrig på. De var också väldigt tydliga med att de ville vara med i programmet så det har aldrig varit aktuellt.

Hur stöttar ni de båda deltagarna, dels när detta inträffade, dels nu när programmet sänds?

– Vi har sett till att det finns experthjälp att tillgå, både under och efter produktionen. Alla paren har sin egen kontaktperson och jag hoppas och tror att vi har gjort allt vi kan för att stötta både Linnea och Jimmi, säger SVT:s ansvariga utgivare Christina Hill.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:GVFÖ-Jim får mig att sakna kanskemännens kyla

LÄS MER:Därför är årets säsong så tråkig

LÄS MER:Tredje avsnittet av Gift vid första ögonkastet borttaget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS