Tom Hanks ser bara felen i sina gamla filmroller

Skådespelaren Tom Hanks, för tillfället aktuell i ”A man called Otto”, har en svår relation till sina gamla filmer.
– Jag ser falskheten i dem, säger Hanks.

ANNONS
|

Tom Hanks är en uppburen, bejublad herre. Den amerikanska skådespelaren, aktuell i filmen ”A man called Otto”, har vunnit två Oscars. Han har medverkat i över åttio filmer, och betraktas överlag som en av den moderna filmens främsta skådespelare.

Ändå drabbas Hanks ibland av självtvivel. 64-åringen har bland annat stora besvär att ta sig igenom vissa av sina äldre filmroller. Detta berättade skådespelaren häromdagen, när han medverkade i podcasten ”The Great creators”. Äldre filmer lämnar honom ofta med en känsla av ånger, menar Hanks.

– Jag brottas med äktheten i dem, jag ser falskheten och de förlorade chanserna när jag tittar på dem. ”Fan också, jag missade chansen” kan jag tänka, ”jag tog inte rollen tillräckligt långt ut”.

ANNONS

Fyra filmer är ”helt ok” – resten inte

Vilka filmer det handlar om vill skådespelaren inte avslöja. Hanks bekänner dock att en av få roller som han faktiskt känner sig nöjd med är ”Forrest gump”, som gav honom en Oscar.

– Vi pratade om allt inför filmen, även scener där vi inte var med, och vad de betyder för filmen, förklarar han i podcasten.

Redan förra året medgav Tom Hanks att han tycker om blott fyra av sina åttio filmer.

Förutom ”A man called Otto” är Tom Hanks också aktuell med filmen ”Asteroid city”. Han har vunnit en Oscar för ”Forrest gump” och ”Philadelphia”, och medverkade under förra året i Baz Luhrmanns ”Elvis”.

LÄS MER:Kritikerna: Hanks gör inga misstag

LÄS MER:"A man called Otto" säljs för rekordsumma

LÄS MER:Hanks skrev brev till Lassgård: "Generöst"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS