Sångaren Morrissey skriver i ett öppet brev på sin hemsida att han är trött på att före detta bandkollegan alltid kritiserar honom i intervjuer.
Sångaren Morrissey skriver i ett öppet brev på sin hemsida att han är trött på att före detta bandkollegan alltid kritiserar honom i intervjuer. Bild: Owen Sweeney

”The Smiths”-stjärnorna i bråk: ”Sluta använd mitt namn som klickbete”

I ett öppet brev kritiserar ”The-Smiths”-sångaren Morrissey sin före detta bandkollega John Marr för att använda honom som klickbete i intervjuer.
– Det är som om du inte kan korsa dina egna ben utan att nämna mig, skriver Morrissey.

ANNONS
|

Sångaren Morrissey och gitarristen John Marr, båda kända från 80-talsbandet ”The Smiths”, är i konflikt med varandra, rapporterar NME.

I ett öppet brev på sin hemsida uppmanar Morrissey sin före detta kollega att sluta kritisera honom i intervjuer, och använda hans namn som klickbete.

"Det här är inte ett gnäll eller en hysterisk bombasm. Det är en artig och lugnt avvägd begäran: Skulle du [Marr] snälla kunna sluta nämna mitt namn i dina intervjuer?”

”Måste du hela tiden, år efter år, årtionde efter årtionde, beskylla mig för allt ifrån tsunamin på Salomonöarna 2007 till dreglet på din farmors haka (...) Det är som om du inte kan korsa dina egna ben utan att nämna mig, skriver Morrissey och fortsätter: ”Du känner inte mig”.

ANNONS

Läs mer: Spotify tar bort Neil Youngs musik

Marr besvarade brevet på Twitter under onsdagen: ”Så kallade öppna brev har inte varit en grej sedan 1953.”

Han la sedan till hashtaggen "#makeindiegreatagain" och delade i ett separat Instagram-inlägg ett foto på sig själv slappande i en hängmatta i havet.

John Marr och Morrissey, som var bandkamrater i The Smiths i sex år, släppte fyra album tillsammans: 'The Smiths' (1984), 'Meat Is Murder' (1985), 'The Queen Is Dead' (1986) och 'Strangeways, Here' We Come' (1987).

Morrisseys brev publicerades strax efter att Marr delat med sig av anledningen till att han inte är "nära" med Morrissey i en intervju med NME, där han hävdade att det är för att de är "så olika".

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS