Sven-Ingvars spelar på Liseberg i sommar

Sven-Ingvars, med sonen Oscar Magnusson i spetsen, kommer till Göteborg i sommar för en konsert. De spelar på Stora scenen på Liseberg den 7 juli.

ANNONS
|

Liseberg fortsätter att släppa akter till sitt musikaliska sommarprogram. Sedan tidigare är det känt att artister som Miss Li och band som In flames kommer till nöjesparken i sommar.

Nu står det även klart att Sven-Ingvars dyker upp med sin svängiga kombination av pop-, rock- och dansbandsmusik.

"Sven-Ingvars är ett klassiskt band inom svensk populärmusik. Det blir en härlig kväll att se fram emot”, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Sven-Ingvars kommer förstås från Värmland, specifikt startade bandet 1956 i den lilla orten Slottsbron. Sedan dess har de haft 55 låtar på Svensktoppen med hits som “Två mörka ögon” och “Sommar och sol”.

ANNONS

När bandets sångare och frontman Sven-Erik Magnusson dog 2017 var sorgen stor. Sedan dess har hans son Oscar Magnusson tagit över. Även resterande av bandets originalmedlemmar har bytts ut genom åren. Sommaren 2023 är det alltså återigen dags för Sven-Ingvars-turné, och den 7 juli kommer de till Lisebergs Stora scen.

Här kan du se konserter i Göteborg sommaren 2023:

LÄS MER:GP listar: Bästa konserterna i Göteborg 2022

LÄS MER:Gata i Göteborg är försvunnen – begravd under Lisebergs hotellbygge

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS