Stjärnan: ”Man har kommit från den penis man kommit från”

Flera av skådespelarna i den nya Gyllene tider-filmen har kända föräldrar. I en intervju med Aftonbladet kommer Lance Hedman med en stilla reflektion över begreppet ”nepo babies”, som syftar på barn till kända föräldrar
– Man kommer från den penis man kommer ifrån.

ANNONS
|

Tre av skådespelarna i filmen om Gyllene tider, döpt till ”Sommartider”, kan sannolikt ställas till kategorin ”nepo babies”. Valdemar Wahlbeck är skådespelaren Peter Wahlbecks son, Phoenix Parneviks far heter Jesper Parnevik. Lance Hedmans föräldrar är Magnus Hedman och Magdalena Graaf.

Vilket Hedman nu berör i en intervju med tidningen Aftonbladet. Skådespelarna får vid ett tillfälle en fråga av journalisten Jan-Olov Andersson: ”Två av er har kallats nepobabies, barn till kända föräldrar. Hur har det påverkat er?”

– Mina föräldrars kändisskap har varit både en bless och en cursing, svarar Hedman då.

– Det har varit mycket skit och tidningsskriverier. Sedan har man ju även fått fina möjligheter för att man kommit från den penis man kommit från

ANNONS

GP:s Johan Lindqvist recenserade filmen ”Sommartider: Filmen om Gyllene tider”, och kom då med följande omdöme: ”Förhandssnacket har handlat en hel del om den trio ”nepo babies” som fått uppdraget att gestalta Micke ”Syd” Andersson, Anders Herrlin och Per Gessle. Men Phoenix Parnevik, Lancelot Hedman Graaf och Valdemar Wahlbeck, ett slags blågult bratpack, gör det riktigt, riktigt bra”. Recensionen går att läsa här.

Diskussionen om nepo babies har pågått i flera år. I Sverige aktiverades debatten av GP-texten ”nepobarnens räkmacka är ett demokratiskt problem”, skriver av författaren och journalisten Sanna Samuelsson.

GP:s reporter Anna Rosenström har sammanställt en beundransvärd lista på alla kända barn med lika kända föräldrar.

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

LÄS MER:Recension: ”Sommartider” – filmen om Gyllene Tider

LÄS MER:Fem svenska artister vars liv det borde göras spelfilm om

LÄS MER:Gessle om premiären: ”Energin är magisk”

ANNONS