Stalkade Kent-medlem – döms till vård

En kvinna har dömts i hovrätten för olaga förföljelse mot en medlem i bandet Kent och andra bandmedlemmars anhöriga. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård, skriver Dagens juridik.

ANNONS
|

Kvinnan i 40-årsåldern åtalades förra året i Södertörns tingsrätt för olaga förföljelse, ofredande och hemfridsbrott. Hon ska ha trakasserat en av medlemmarna i bandet Kent med telefonsamtal och hundratals mejl och meddelanden. Enligt bandmedlemmen ska hon även ha kommit hem till familjen, ringt på mitt i natten och varit mycket utåtagerande. Vid ett tillfälle tog hon sig även in i huset.

I juni förra året belades kvinnan med kontaktförbud, men ska ha överträtt det 171 gånger. Hon ska även ha ringt på hemma hos en annan av bandmedlemmarna då hans son var hemma, och fortsatt att banka på dörren i en halvtimme.

ANNONS

Det var inte första gången kvinnan delgivits kontaktförbud och hon borde därför ha insett konsekvenserna av att bryta det, ansåg tingsrätten.

Enligt domen i tingsrätten led kvinnan av en allvarlig psykisk störning när brotten begicks och hon dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskriftsprövning, vilket betyder att hon bedöms ha stor risk att återfalla i brott. Domen överklagades till hovrätten, som nu har fastställt straffet.

Kent är ett av Sveriges största rockband och grundades i Eskilstuna 1990. Det självbetitlade debutalbumet släpptes 1995. Fram till sin avskedsturné 2016 har de släppt tolv studioalbum och är flerfaldigt prisbelönade för sin musik.

LÄS MER:Personliga tränaren My Martens har stalkats sedan 2016

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS