Skådespelaren Lance Reddick som gjorde en av de ledande rollerna i tv-serien ”The Wire” är död.
Skådespelaren Lance Reddick som gjorde en av de ledande rollerna i tv-serien ”The Wire” är död. Bild: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Skådespelaren Lance Reddick ur ”The Wire” är död

Lance Reddick är död. Mest känd blev han för sin insats i den hyllade kriminalserien ”The Wire”. I nästa vecka får actionthrillern ”John Wick: chapter 4”, den film som kom att bli en av hans sista, biopremiär i Göteborg.

ANNONS
|

I fredags hittades Lance Reddick död i sitt hem, något sajten TMZ var först med att rapportera om. Skådespelaren ska ha dött av naturliga orsaker skriver tidningen Variety som fått detta bekräftat. Han blev 60 år.

Reddick är ett känt ansikte och har medverkat i betydande tv-serier som HBO:s ”The Wire” – där han spelar en av de ledande rollerna som polisen Cederic Daniels – och Fox’s ”Fringe”. I storfilmerna i den påkostade ”John Wick”-serien syns han också i rollen som hotellportiern Charon.

Onsdag 22 mars får ”John Wick: chapter 4”, den senaste actionthrillern i serien, biopremiär i Göteborg. Där syns Lance Reddick spela mot bland andra Keanu Reeves och Bill Skarsgård.

ANNONS

Det var också tänkt att han skulle ha repriserat rollen i John Wick-spin-offen ”Ballerina”, där även bland annat Ana de Armas och Gabriel Byrne medverkar.

Syntes gärna i roller som polischef

Sin första större tv-roll landade Lance Reddick år 2000. Det var som detektiven Johnny Basil i fängelsedramat ”Oz” på HBO. Som infiltratör var det där meningen att hans rollfigur skulle avslöja och stoppa en omfattande droghandel, men istället blev han själv missbrukare. Sedan han mördat en polis skickades Johnny Basil till fängelset Oz.

Efter denna upptakt fick Lance Reddick 2002 rollen som chef för narkotikaroteln inom Baltimorepolisen i fem säsonger av ”The Wire”.

Därefter syntes Reddick bland annat som specialagent i tv-serien ”Fringe” och som ännu en polischef i tv-serien ”Bosch”.

Bland hans meriter på senare tid finns också rollen som Albert Wesker i “Resident Evil” på Netflix, en filmatisering av det populära zombie-tv-spelet.

Lance Reddick gick bort mitt i steget och hade redan tackat ja till en rad roller. Bland dem den som den grekiske guden Zeus i den kommande serien ”Percy Jackson and the Olympians” på Disney +.

LÄS MER:Skarsgård mot Reeves i "John Wick: Chapter 4"

LÄS MER:Forskare döper bakteriedödare efter Reeves

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS