Settman: ”Jag pussade Kalla som Ronny”

I kvällens ”Bianca” tar Peter Settman upp varför han pussade Charlotte Kalla på munnen 2008, under idrottsgalan. Förklaringen: Han var i karaktär.

ANNONS

Under idrottsgalan 2008 kysste Peter Settman skidåkaren Charlotte Kalla på munnen. Kallas första reaktion var att skratta.

Men egentligen blev den då 21 år gamla skidåkaren från Tärendö djupt skakad. Något hon berättar om i sin självbiografi ”Skam den som ger sig”, som kom ut i oktober. ”Det jag var med om i direktsändning inför en miljonpublik kändes upprörande och förkastligt”, skriver Kalla då.

Hennes ord har sedan fått en lång rad medborgare att reagera.

Nu kommer Peter Settman med en längre förklaring till händelsen: det var inte han som kysste Kalla. Det var hans humorkaraktär, raggaren Ronny.

ANNONS

”Allt var planerat”

Charlotte Kalla fick sitt genombrott i Tour de Ski, endast ett par veckor innan idrottsgalan skulle äga rum. Efter vinsten kom Peter Settman över en intervju med skidfenomenet, berättar han i kvällens ”Bianca”.

– De hade ställt frågan: “Charlotte Kalla, vad var det du gjorde när du fick den där spurten?”, “Jag nynnade på Ronny och Ragges låt “Köra fort som fan”, menar Peter att det stod.

”Jag pussar henne som Ronny, för jag var Ronny”

Något Settman, som spelade Ronny i TV-serien ”Ronny och Ragge”, tyckte var förtjusande. Han beslutade sig för att göra en hyllningssketch till skidstjärnan.

– Det här var planerat. Vi går fram till henne, jag säger “Charlotte Kalla, jättebra” och som Ronny ger jag henne en guldmedalj: men det är en doftgran som jag hänger runt halsen på henne, säger han.

– Men där och då kände jag såhär, jag har inget ut, ut ur den här sketchen eller någonting. Varpå jag pussar henne, som Ronny, för jag var Ronny.

Settman förklarar också att han ångrar kyssen. Han har tidigare gått ut och bett om ursäkt.

”Bianca” sänds varje söndag på Kanal 5 och Discovery+.

LÄS MER:Kristallengalan 2022 – se kändisarna på röda mattan

LÄS MER:Ber om ursäkt efter Kallakyssen: "Jättetråkigt"

LÄS MER:Charlotte Kalla om kyssen från Peter Settman: ”Förkastligt”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS