Scenen stormades under Loreens nummer

Loreens nummer ”Tattoo” i Melodifestivalen avbröts. Scenen stormades av någon i publiken som höll upp en skylt. Men trots det kaotiska tilltaget gick Loreen vidare till final.
– Vi fick lite besök på scenen. Det är sånt som händer, säger programledaren Farah Abadi i direktsändningen.

ANNONS
|

Fyra personer ska vara omhändertagna av polis efter stormningen, enligt Expressen.

På bilder som nu sprids på sociala medier kan man se hur en man tar sig upp intill Loreen och håller upp en skylt mot publiken. På skylten stod budskapet ”Återställ våtmarker”.

Senare under lördagskvällen skickade rörelsen med samma namn ett pressmeddelande där man deklarerade att man supportar Mellokuppen. Enligt klimatrörelsen var det en forskare från Lund som stormade scenen.

Det hela gick väldigt snabbt när låten ”Tattoo” avbröts och mannen togs ned från scenen. SVT valde att avbryta hela numret, publikledarna Farah Abadi och Jesper Rönndahl fick prata på, för att Loreen sedan skulle kunna ta om sin låt från början.

ANNONS

– Vi fick lite besök på scenen. Det är sånt som händer. Vet ni vad det bästa med det är? Vi kan göra om det, säger programledaren Farah Abadi i direktsändningen.

”Ähhhh, sådant stör inte mig”

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka har lämnat en kommentar till SVT:

"Loreens framförande blev stört och TV-tittarna fick inte uppleva det som det var tänkt. Vi beslutade därför att hon skulle få få framföra det i sin helhet igen."

En liknande händelse inträffade under Idol-finalen 2022 när klimataktivister tog sig upp på scenen under gästartisten Miss Lis framträdande. Även då hölls en banderoll med texten ”Återställ våtmarkerna” upp.

Efter sändningen ville Loreen tona ned det som hänt.

– Ähhhh, sådant stör inte mig. Och jag hade kärlek och stöd från publiken, sade Loreen i SVT.

LÄS MER:Förundersökning inledd mot 27-åring efter Mello-kuppen

LÄS MER:Inte ens ett sabotage kunde rubba Loreen i Melodifestivalen

LÄS MER:Vad innebär egentligen ”Återställ våtmarker”

LÄS MER:Hon satte sig på motorvägen för våtmarkens skull

ANNONS