Läge för totalupplevelse när det gäller kultur runt Götaplatsen. De nya lånekorten ger plats på konserter och föreställningar på Konserthuset och Stadsteatern.
Läge för totalupplevelse när det gäller kultur runt Götaplatsen. De nya lånekorten ger plats på konserter och föreställningar på Konserthuset och Stadsteatern. Bild: Sanna Tedeborg

Så kommer du in på Konserthuset och Stadsteatern – med lånekort

Ett nytt gränslöst samarbete över Götaplatsen ska locka nya besökare till kulturen.
Med start i höst kan göteborgarna använda ett nytt slags lånekort från bibblan för att gå på föreställningar och konserter hos Stadsteatern och Symfonikerna.

ANNONS
|

Syftet med det nya samarbetet är att locka nya besökare till teatern och konserthuset.

Lånet fungerar som så att den som är peppad på en dos kultur knatar till Stadsbiblioteket och lånar det som kallas ”Konserthuskortet” eller ”Stadsteaterkortet”. Sedan kan man korsa Götaplatsen och hitta fram till respektive biljettkontor och få biljetter till ett urval av kommande konserter och teaterföreställningar.

– Vi är väldigt glada över att kunna låna ut kulturupplevelser hos våra fina grannar på Götaplatsen, säger Anna Petrén Kihlström, verksamhetschef för Stadsbiblioteket.

– Vi hoppas att Konserthuskortet lockar en ny grupp som kommer och upptäcker vårt hus och musik. Det är alltid viktigt att kulturinstitutioner arbetar med att nå ut och attrahera fler. Det här är ett steg på vägen och det ligger helt i linje med vår övriga uppsökande verksamhet i Göteborg och regionen, säger Linda Belanner som är chef för Unga & Samhällsengagemang hos Göteborgs Symfoniker.

ANNONS

På torsdag klockan tretton presenteras satsningen på Stadsbibliotekets trappscen med läsning av skådespelaren Marie Delleskog från Göteborgs stadsteater och musik framförd av Marcus Gaved, kontrabasist hos Göteborgs symfoniker.

LÄS MER:Kulturhändelserna du inte får missa i höst

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS