Queens of the Stone age ställer in Way Out West – Jack White ersätter

Rockbandet Queens of the Stone age ställer in sin planerade konsert på Way Out West. Det efter inrådan från frontmannen Josh Hommes läkare. Nu meddelar arrangören Luger att Jack White ersätter.

ANNONS
|

Under fredagen meddelade Way Out West att Queens of the Stone age ställer in sin medverkan på festivalen. Bandet skulle ha avslutat kvällen på torsdagen.

Tidigare i sommar kom nyheten att Josh Homme, grundare och frontman i Queens of the Stone age, behövde opereras akut och att bandet därför skulle ställa in ett antal konserter under sin pågående turné. Enligt arrangören Luger skulle dock inte Way Out West påverkas. Bandet har i nuläget valt att inte gå ut med någon information om Hommes tillstånd. Sångaren och gitarristen genomgick i fjol behandling för cancer som bedömdes lyckad.

ANNONS

I ett meddelande i sociala medier uppger bandet att de nu ställer in samtliga konserter fram till 21 augusti på inrådan av Josh Hommes läkare. De skriver också att Hommes familj och Quens of the Stone age ”är tacksamma för den våg av lyckönskningar och förståelse som de har mottagit under den här perioden”.

Jack White avslutar torsdagen i Slottsskogen

I samband med beskedet att Queens of the Stone age ställer in meddelar Luger att Jack White kommer att ersätta och avsluta torsdagen på Flamingoscenen i Slottsskogen.

Jack White är en rockartist som tillsammans med sin dåvarande fru Meg White startade bandet The White Stripes som spelade ihop fram till 2011. Han har också haft flera andra projekt, som grupperna The Raconteurs och The Dead Weather, men är även en profilerad soloartist.

I ett pressmeddelande skriver Way Out West: ”Avantgardistisk och traditionell, det svårfångade geniet Jack White har lyckats kombinera rollen som autentisk, fullärd uttolkare av klassisk rock’n’roll med ett oförskräckt utforskande av det konstiga, det löjliga och det bisarra. Och kanske är det just därför som White räknas som en av vår tids mest inflytelserika förnyare av rockmusik.”

LÄS MER:Han ersätter stjärnbandet på Way Out West

LÄS MER:Nu släpps matprogrammet till Way Out West

LÄS MER:De sista akterna till Way Out West är här

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS