SVT har donerat sin ”På spåret”-bur (Första klass) till Musikhjälpen, som såldes till Mölndalsföretaget Yuncture för 93 869 kronor. Bilden är en arkivbild från 2014, då Martina Thun och Ulf Danielsson tävlade mot Gudrun Schyman och KG Hammar i "På spåret". Foto: Björn Larsson Rosvall
SVT har donerat sin ”På spåret”-bur (Första klass) till Musikhjälpen, som såldes till Mölndalsföretaget Yuncture för 93 869 kronor. Bilden är en arkivbild från 2014, då Martina Thun och Ulf Danielsson tävlade mot Gudrun Schyman och KG Hammar i "På spåret". Foto: Björn Larsson Rosvall Bild: Björn Larsson Rosvall / TT

”På spåret”-buren gick till företag i Mölndal

Den folkkära ”På Spåret”-buren budades hem till Mölndalsföretaget Yuncture, som bjöd 93 869 kronor. Enligt VD:n Christoffer Rydhede ska buren användas som ljudisolerat mötesrum.

ANNONS
|

Den vida kända Första klass-buren, som synts i SVT:s ”På Spåret” i femton år, har nu fått en ny ägare. Buren lades under förra veckan ut på auktionssajten Tradera, efter ett beslut från SVT om att donera buren till Musikhjälpens insamling för att motverka barnarbete.

Den 200 kilo tunga buren budades hem av det Mölndalsbaserade företaget Yuncture för 93 869 kronor. Buren kommer att få en central plats i företagets lokal, menar vd:n Christoffer Rydhede när GP ringer honom.

– Vi tänker oss att buren kan fungera som ett ljudisolerat mötesbås för nätverkande. Men framförallt är det ett fantastiskt syfte med Musikhjälpen, det kändes som en win-win situation.

ANNONS

LÄS MER: Musikhjälpen erbjuder: Buda hem SVT:s På spåret-bur

När auktionen avslutades den 19 december hade hela 273 bud lagts på den folkkära buren, som till följd av sin storlek inte kan fraktas mer än 50 mil från Göteborg.

Årets Musikhjälpen, med temat "För en värld utan barnarbete", samlade ihop totalt 54 306 748 kronor. Bland auktionerna, varav många ännu inte är avslutade, finns bland annat en målning av den 14 år gamla konstnären Maxi Svensson som i nuläget är uppe i 134 500 kronor. En annan säljare har satt utropspriset 10 000 kronor för en utgången Pucko med apelsinsmak från 2009. I skrivande stund har dock ingen lagt något bud på drycken.

LÄS MER: Recension: ”På spåret”, fjärde avsnittet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS