Selfie-dags. Kapellmästare Stefan Sporsén förevigar stunden är hela Augustifamiljen hittat in i samma biosalong för att se filmen om sig själva.
Selfie-dags. Kapellmästare Stefan Sporsén förevigar stunden är hela Augustifamiljen hittat in i samma biosalong för att se filmen om sig själva. Bild: PER WAHLBERG

På spåret-bandet Augustifamiljen smygtittade på filmen om sig själva

Augustifamiljen och tv-långköraren "På spåret" har gått skilda vägar. Nu firar det tioåriga samarbetet med en film på SVT i jul. GP var med på smygvisningen.

ANNONS
|

Den 27 december sätts den definitiva punkten för den tioåriga relationen mellan "På spåret" och husbandet Augustifamiljen. Då visar SVT dokumentären snedstreck konsertfilmen med den passande titeln "Augustifamiljen - 10 år med På spåret".

Filmen är nästan helt klar, lite handpåläggning återstår, men redan på söndagskvällen samlades orkestern för en privat smygvisning på lilla biografen Capitol vid Skanstorget i Göteborg.

Får vara med på scen

Stefan Sporsén, Daniel Gilbert, Simon Ljungman, Björn Almgren, Sylvester Schlegel och Jonas Gustafsson var alla på plats och fick precis plats på den bakersta raden i salongen.

– Det ska bli jättekul att se detta. Jag tror det bara är Stefan (Sporsén) som har sett något av det innan. Vi var ju där förstås, men då har man bara sitt eget perspektiv där uppe på scenen, konstaterade Simon Ljungman.

ANNONS

Just de många vinklarna och perspektiven var ett av de tydligaste ambitionerna från SVT:s produktionsteam som ville skapa mycket närvaro och närhet. Tittarna får vara med uppe på scenen och kan följa samspelet mellan bandmedlemmarna men också med de gästartister som fanns på plats.

Intervjuer varvas med livemusik

Tidigare på konsertdagen gjordes intervjuer med alla i Augustifamiljen och med bland andra gästande Amanda Jenssen, Lena Willemark och Anders "Moneybrother" Wendin som alla öser kärlek över bandet. Och den är besvarad.

Trummisen Sylvester Schlegel får dessutom möjligheten att slå fast att Augustifamiljen inte tystnar bara för att man lämnat "På spåret".

– Vi hoppas få spela mycket framöver, nu börjar ett nytt kapitel, säger han.

Augustifamiljen

Medlemmar 2019: Stefan Sporsén, Daniel Gilbert, Simon Ljungman, Björn Almgren, Sylvester Schlegel och Jonas Gustafsson.

Bakgrund: Bildades i augusti 2006 som ett sidoprojekt när bandet hade en paus efter turnerandet med Håkan Hellström. Efter ett antal sommarkvällar på ett smockfullt Henriksberg insåg alla att det inte gick att sluta. Mellan 2009 och 2019 var Augustifamiljen husband i SVT:s "På spåret".

Aktuella: Med filmen "Augustifamiljen - 10 år med På spåret" som visas på SVT den 27 december.

ANNONS