Ninja Thyberg gör nyversion av "Häxorna i Eastwick"

Den svenska filmskaparen Ninja Thybergs nästa projekt blir att skriva och regissera en nyversion av "Häxorna i Eastwick". Filmen kommer att spelas in i USA, men när och med vilka skådespelare är fortfarande okänt.

ANNONS

”Häxorna i Eastwick" är en fantasykomedi från 1987 som kretsar kring tre moderna frånskilda häxor som bor i staden Eastwick. En dag träffar de en ny man, i form av den mystiske främlingen Daryl Van Horne.

LÄS MER:Ökad smittspridning hotar biohösten

Nu står det klart att den svenska filmskaparen Ninja Thyberg gör en nyversion av filmen. Avtalet med Warner Bros undertecknades förra veckan, enligt Screen Daily. Filmen kommer spelas in i USA, men när är fortfarande oklart.

I originalfilmen spelades huvudrollerna av Cher, Susan Sarandon och Michelle Pfiffer. Van Horne spelades av Jack Nicholson. Vilka som spelar huvudrollerna i nyversionen är inte klart än. Filmen nominerades för bästa originalmusik och ljud på Oscarsgalan 1988 och vann Bafta för bästa specialeffekt.

ANNONS

LÄS MER:Ninja Thyberg gör film om porr som karriärväg

Ninja Thybergs långfilmsdebut ”Pleasure” kom 2020, och skildrar porrbranschen i Los Angeles. Filmen valdes ut som officiellt tävlingsbidrag till Filmfestivalen i Cannes och ska ha biopremiär i Sverige den 8 oktober 2021.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS