Fröken Snusk och Rasmus Gozzi kommer till Göteborg

Göteborgare som längtat efter att se de omtalade epadunk-stjärnorna Fröken Snusk och Rasmus Gozzi live behöver inte vänta länge till. Den 8 april spelar de på Valand.

ANNONS
|

Nu står det alltså klart att duon bakom förra årets megahit ”Rid mig som en dalahäst” gästar Göteborg och Valand med sin show den 8 april.

”En helt galen show och ännu mer galen efterfest” utlovas på nattklubbens hemsida.

Fröken Snusk och Rasmus Gozzi är två av de största namnen inom genren epadunk, som slog igenom stort i mainstreamkanaler förra året. Musikstilen karakteriseras av enkla melodier, pumpande bas och inte sällan grova texter om sex, fylla och bilar.

Texterna debatteras

Rasmus Gozzi har tidigare haft hits som ”Strypsex i ditt garage” och ”Klamydia” men det stora genombrottet kom tillsammans med Fröken Snusk på ”Rid mig som en dalahäst” som toppade listorna förra året. Sedan dess har de bland annat samarbetat med rapparen 1.Cuz på låten ”Från trakten till epan” och släppt låtar som ”Raggarhimlen” och ”Homofil”.

ANNONS

Den sistnämnda blev omdebatterad när författaren Tone Schunnesson i Aftonbladet hävdade att låten var ett tecken på att homofobin var tillbaka. Fröken Snusk svarade i sin tur på kritiken med att låten ”syftar att det är okej att älska vem du vill” och att det är ”okej att ha ’homoskoj’”.

LÄS MER:Något fint händer när epa-dunk möter gangsterrap

LÄS MER:Epadunk-stjärnan Fröken Snusk: ”Många tycker att texterna är lite grova”

LÄS MER:Så blev epa-dunk en topplistesuccé

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS