Oscars Zia blir programledare för den nya semifinalen som ska ersätta Andra chansen i Melodifestivalen 2022.
Oscars Zia blir programledare för den nya semifinalen som ska ersätta Andra chansen i Melodifestivalen 2022. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Melodifestivalen görs om – skrotar Andra chansen

SVT skrotar duellerna i Andra chansen när Melodifestivalen återvänder 2022. I stället införs en semifinal, enligt Aftonbladet.

ANNONS
|

Uppsamlingsheatet Andra chansen, där en del av de bidrag i Melodifestivalen som inte klarade sig direkt till final får en andra chans, skrotas av SVT. Deltävlingen var inspirerad av ett sportslutspel, där bidrag mötte varandra i dueller.

Men nu är det slut med det, enligt Aftonbladet. SVT ska göra om programmet och i stället införa en semifinal. Två låtar från varje deltävling kommer att gå till final, lika många kommer att gå till semifinalen där de tävlande delas upp i två grupper.

LÄS MER:Oscar Zia leder Melodifestivalen: "En dröm"

De låtar som får flest röster i respektive grupp tar sig vidare till finalen.

– Det stämmer. Vi vill ju för varje år se över formatet och göra en så spännande upplevelse som möjligt för våra tittare och följare i appen och där tycker vi att Andra chansen och upplägget med dueller behövde ses över. En upptrappning inför en final är ju en semifinal så det blev ganska givet att det var det vi skulle göra, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström till Aftonbladet.

ANNONS

Första deltävlingen i Melodifestivalen 2022 äger rum i lördag 5 februari i Malmö.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS