Margaux Dietz svarar på kritiken efter videon

Efter nära två dygn av hård kritik har Margaux Dietz svarat på kritiken mot en video som visar hur hon låter sin femårige son peta på en sovande man utanför hennes lägenhetsdörr. ”Jag har tagit till mig av era kommentarer både här och i media. Förlåt.”, skriver influencern.

ANNONS
|

Det var på torsdagskvällen som ett klipp började spridas på Twitter, som visar hur influencern Margaux Dietz hittar en sovande man utanför sin lägenhetsdörr. I stället för att direkt ringa polisen ses Dietz filma mannen och även låta sin femårige son peta på honom. I ett senare samtal till en vän hörs Dietz säga att mannen är blodig.

Klippet har lett till hård kritik mot Dietz och krav på att hennes reklampartners ska avbryta samarbetet.

I ett inlägg på Instagram svarar nu Margaux Dietz på kritiken.

”Jag förstår att många har reagerat på en händelse i min senaste video där jag bl.a. upplevs som okänslig. Det har skapat ilska, upprördhet och besvikelse hos flera av er. Det är inte okej att varken exploatera människor som befinner sig i en utsatt situation eller att utsätta sina barn för potentiell fara genom att låta dem närvara i en osäker situation på det vis jag lät min son göra.

ANNONS

Videon är inte klippt kronologiskt. Det skapar utrymme för flera frågetecken/missförstånd.

Jag inser att även om det gäller en vän eller en främling är det inte okej att använda vad som helst i sociala medier. Detta borde ha lämnats utanför. Jag ser det. Jag har tagit till mig av era kommentarer både här och i media. Förlåt. Jag har tagit bort videon och ser fram emot att skapa bättre och mer eftertänksam content framöver”, skriver influencern.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:Margaux Dietz-video orsakar ramaskri

LÄS MER:Krav på Stronger att dumpa Margaux Dietz

LÄS MER:Så mycket tjänar Sveriges största influencers

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS