Konstnären, kroppsaktivisten och programledaren Stina Wollter när hon föreläste om sin bok "Kring denna kropp" 2018.
Konstnären, kroppsaktivisten och programledaren Stina Wollter när hon föreläste om sin bok "Kring denna kropp" 2018. Bild: Hanna Franzén/TT

Man åtalas för dickpics till Stina Wollter

En man i 20-årsåldern åtalas för att ha skickat bilder på sitt kön, så kallade dickpics, till konstnären och radioprofilen Stina Wollter. Mannen har i förhör erkänt brott, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var under våren 2018 som Stina Wollter fick ta emot flera kränkande kommentarer på sitt Instagramkonto från en man i 20-årsåldern. Han skickade även dickpics till henne.

LÄS MER:Wollter i möte om censurbråket på Instagram

Stina Wollter kollade upp mannen, som hade ett öppet konto under eget namn, och polisanmälde honom. Nu åtalas han för sexuellt ofredande.

– På ett personligt plan är det jävligt skönt att sätta ner foten därför det är jävligt obehagligt att få ett könsorgan i ansiktet. Det är fruktansvärt obehagligt och det blir en invasion av ditt rum, säger Stina Wollter till Aftonbladet.

Har erkänt

Det är inte första gången som konstnären och programledaren har fått oönskade bilder på mäns könsorgan.

ANNONS

– Jag har ju tusentals skärmdumpar på främmande penisar i min mobil, säger Stina Wollter till Aftonbladet.

Den 20-årige mannen har erkänt brott och Stina Wollter kommer att kräva skadestånd på 5 000 kronor för kränkningen. Hon uppmanar alla som utsätts för liknande saker att anmäla.

– Det här är en signal till alla som inte vågar.

ANNONS