Regissören och manusförfattaren Lena Dunham säger i en intervju med Hollywood Reporter att hon är öppen för en uppföljare av ”Girls”.
Regissören och manusförfattaren Lena Dunham säger i en intervju med Hollywood Reporter att hon är öppen för en uppföljare av ”Girls”. Bild: Evan Agostini

Lena Dunham öppnar upp för uppföljare av ”Girls”

Regissören och författaren Lena Dunham säger i en intervju att hon är öppen för en återförening av den omåttligt populära HBO-serien ”Girls”.

ANNONS
|

Återföreningar har den senaste tiden varit ett återkommande inslag i kulturlivet, med Abbas ”Voyage”-turné, ”Sex and the city” uppföljaren ”And just like that”, ”Friends: The reunion” och ”Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts” som de tydligaste exemplen.

I framtiden finns möjlighet till ännu ett kärt återseende. I en intervju med Hollywood Reporter säger manusförfattaren och regissören Lena Dunham, mest känd som skaparen bakom HBO-serien ”Girls”, att hon är öppen för en uppföljare av den omåttligt populära serien.

Skådespelarna bakom ”Girls”-gänget: Allison Williams, Zosia Mamet, Jemima Kirke and Lena Dunham på premiären av serien, i januari 2013.
Skådespelarna bakom ”Girls”-gänget: Allison Williams, Zosia Mamet, Jemima Kirke and Lena Dunham på premiären av serien, i januari 2013. Bild: Evan Agostini

Produktionsbolaget HBO meddelar dock att någon uppföljning inte är aktuell i dagsläget, något som Lena Dunham också håller med om. ”Vi inser alla att det inte är dags än. Jag vill att det ska vara i ett ögonblick då karaktärernas liv verkligen har förändrats.” säger Dunham.

ANNONS

Läs mer: Recension: ”And just like that” – HBO Max

Modern ”Sex and the city”

Tv-serien ”Girls” hade premiär 2012 och fick sex säsonger, varav den sista sändes 2017. Serien följer fyra tjejers liv i New York, och har av många beskrivits som en mer modern version av ”Sex and the city”-serien.

Lena Dunham, som även spelar rollen Hannah Horvath i serien, har varit i blåsväder ett flertal gånger sedan serien hade premiär, bland annat för att ha försvarat ”Girls” exekutiva producent Murray Miller mot en anklagelse om våldtäkt, som han förnekade. Dunham tog senare tillbaka sitt stöd för Miller och bad om ursäkt.

Lena Dunham är nu aktuell med sin första film på ett decennium, filmen ”Sharp stick” som hade premiär i USA 22 januari.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS