Klara Hammarström och Alvaro Estrella återvänder till Mello

Blir det tredje gången gillt för artisterna Klara Hammarström och Alvaro Estrella? I fjol tog de sig vidare från Andra chansen till final. Nu har de garanteras plats i Melodifestivalen 2022 uppger Aftonbladet.

ANNONS
|

Sedan tidigare är det klart att sångaren, skådespelaren och artisten Oscar Zia med gäster kommer att leda den 62:a upplagan av Melodifestivalen 2022.

LÄS MER:Recension: ”Johnny the fucker” av Magnus Uggla

Han har själv ställt upp i tävlingen tre gånger, och ledde också förra årets deltävlingar tillsammans med Anis Don Demina.

Nu börjar också några av artisterna bli klara till nästa års schlagerfest.

Ytterligare tre artister klara

För tredje året i rad kommer 21-åriga Klara Hammarström och 41-årige Alvaro Estrella att ställa sig på scenen, uppger tidningen Aftonbladet. Förra året kämpade de sig båda vidare från Andra chansen till final.

Även det nya stjärnskottet Angelino Markenhorn, 23, som använder sitt förnamn som artistnamn, får en plats i nästa års tävling, enligt tidningen.

ANNONS

LÄS MER:Göteborgs äldsta gaybar Gretas öppnar sitt dansgolv igen

Klara Hammarström deltog redan 2020 i Melodifestivalen, då med låten ”Nobody”. Hon slogs då ut i en deltävling men gav inte upp. Istället ställde hon upp med ”Beat of broken hearts” som gav henne en plats i Andra chansen, och en möjlighet att medverka i finalen. Där slutade hon på en sjätte plats.

Alvaro Estrella är känd för sin latinopop, inte minst den av fansen älskade dängan ”Baila baila”. Via Andra chansen tog han sig till final med den i våras, och slutade som nummer tio.

Poppigt och latinoinspirerat

Sångaren Alvaro Estrella hade medverkat som dansare och körsångare i Melodifestivalen i flera år då han 2014 solodebuterade med låten ”Bedroom”. Han blev utslagen i sin delfinal, men 2020 var han tillbaka igen. Nu tävlade han och artisten Méndez i Mello med låten "Vamos Amigos".

LÄS MER:Tusse vinner när GP tippar finalen i Melodifestivalen

Alvaro Estrellas tävlingsbidrag 2022 kommer liksom de tidigare att vara poppigt och latinoinspirerat, uppger Aftonbladet.

Sedan tidigare är även artisterna Robin Bengtsson och Liamoo klara för nästa års upplaga av Melodifestivalen, enligt källor till tidningen.

SVT kommer då efter 17 år att lägga ner Andra chansen, där artister som Klara Hammarström och Alvaro Estrella som inte gick direkt till final fick en chans till att tävla mot varandra om en finalplats. Nu återinförs istället en mer traditionell semifinal för att trappa upp spänningen inför finalen.

ANNONS

LÄS MER:Tusse anonym i den myllrande Eurovision-karnevalen

LÄS MER:GP tippar: De går vidare från Andra chansen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS