Johnny Depp ledde bön på Shane MacGowans begravning

The Pogues-sångaren Shane MacGowan begravdes på fredagen. Vännerna Johnny Depp och Nick Cave fanns bland gästerna i kyrkan i Nenagh på Irland.

ANNONS
|

Saint Mary's of the Rosary Church i lilla Nenagh på Ireland var fylld till bakersta bänkraden när släkt, vänner och andra sörjande samlades för att ta farväl av Shane MacGowan som gick bort den 30 november efter en längre tids sjukdom.

Bland gästerna fanns bland andra Hollywood-stjärnan Johnny Depp som var nära vän med låtskrivaren, poeten och sångaren Shane MacGowan. Johnny Depp var också en av de som ledde församlingen i bön.

Dans till klassikern ”Fairytale of New York”

På plats fanns även Irlands president Michael D. Higgins, medlemmarna i The Pogues samt andra musikerkollegor som Nick Cave, Glen Hansard och Lisa O'Neill.

Nick Cave satte sig pianot för en tolkning av ”A rainy night in Soho” och Glen Hansard och Lisa O'Neill framförde tillsammans med en grupp musiker och vänner Pogues-klassikern ”Fairytale of New York”. Då sjöng folk med för full hals och mot slutet dansade MacGowans anhöriga på stengolvet.

ANNONS

”... Praise the Lord... If we can ha small bit of hush-hush-please...”, bad prästens efteråt med ett varmt leende innan Shane MacGowans syster Siobhan MacGowan höll ett tacktal till alla som vårdade och besökte hennes bror under tiden på sjukhuset för att sedan berätta om MacGowans liv.

Även Shane MacGowan, Victoria Mary Clarke, höll tal.

”All som kände Shane visste att han hatade begravningar, han gick sällan. Han ville inte prata om att han själv skulle dö. Men han levde så nära klippkanten att han riskerade att falla över många gånger”, sade hon och drog sedan en lång rad skrönor från deras gemensamma liv.

”Jag älskade hela honom och jag älskade hela hans själ”, sade hon.

Mot slutet av ceremonin samlades de kvarvarande medlemmarna i The Pogues vid Shane MacGowans kista och framförde den traditionella sången ”The parting glass” som också finns med på bandets andra album ”Rum sodomy & the lash” från 1985.

Efter det bars kistan ut till stående ovationer.

LÄS MER:Shane MacGowan var mycket mer än ”Fairytale of New York”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS