Jennifer Lawrence hypersexuella film får kritik

Jennifer Lawrence är känd för sitt stora, djupa register som skådespelare. I sin nya film spelar hon en trettioårig kvinna som förför en artonårig gosse. Något som har fått människor att uppröras: ”Vad hade vi sagt om en så gammal man hade förfört en artonårig tjej?”

ANNONS
|

Handlingen till Jennifer Lawrence nya film är mycket enkel. I ”No hard feelings” spelar Lawrence en kvinna som anlitas i ett syfte: att förföra en 18-åring. Denne unge man sägs dessvärre vara ”oknullbar”.

I trailern till ”No hard feelings” begår Lawrence åtskilliga sexuella försök. Hon försöker råna bort gossepojken i en skåpbil. Vid ett tillfälle tvingar hon honom till ett nattligt bad i havet.

Lawrence motspelare är Andrew Barth Feldman, och mellan dessa är åldersskillnaden tolv år.

Många finner hela situationen olämplig, rapporterar NME. En användare på Twitter skriver under trailern: ”Det är alltså tolv års skillnad mellan Jennifer Lawrence och Andrew Barth Feldman”, med en tillhörande bild på en djupt besvärad kvinna.

ANNONS

En annan är mer offensiv och frågar: ”Vad i helvete är det här?” Användaren Douglas går djupare in i ämnet: ”Jag avgudar verkligen Jennifer Lawrence. Men en 32-årig kvinna som blir ekonomiskt kompenserad för att dejta en 18-åring? Jag undrar om det vore vore lika kul om det var en 32-årig man och en artonårig flicka”.

Filmen släpps den 16 juni. Se trailern nedan och bedöm själv:

LÄS MER:Här kan du se de bästa filmerna från Oscarsgalan

LÄS MER:Recension: ”Don’t look up” i regi av Adam McKay

LÄS MER:Här är höstens 25 mest intressanta tv-serier

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS