”Inga dônare” kan vinna Guldörat för årets sport.
”Inga dônare” kan vinna Guldörat för årets sport.

GP kan vinna Guldörat för "Inga dônare" och "Polisskotten på Öckerö"

Nu kan GP vinna två tunga priser för tidningens ljudjournalistik.
Dokumentären ”Polisskotten på Öckerö” kan vinna Guldörat för årets avslöjande.
Fotbollspodden ”Inga dônare” har nominerats till Guldörat i kategorin Årets sport.

ANNONS

Varje år delar Radioakademin ut priset Guldörat till de bästa radioprogrammen och poddarna som släppts under året som gått.

Förra året vann Nyhetsshowen priset för Årets morgonshow – radio. I år kan fotbollspodden ”Inga dônare”, som GP:s ljudredaktion gör ihop med GP-sporten, vinna priset Årets sport.

– Det känns skitkul. Vi har försökt göra en lite annorlunda fotbollspodd där vi tar tar stora grepp om små saker och hittar in i samtal och snackisar som sticker ut lite, samtidigt som vi har extremt nördig koll genom våra grymma fotbollsreportrar på allt som händer i lagen, säger programledaren Kalle Berg.

ANNONS

– Jag är väldigt glad för allas skull och stolt över mina kollegor som i princip lever sina liv sida vid sida med de här lagen, känns det som ibland i alla fall.

I ”Inga dönare” medverkar bland andra GP-reportrarna Sanna Sundberg, Joel Besseling, Fredrik Janlind och Philip Trollér. Podden produceras av Adam Bergsten.

I en serie i fyra delar kan GP Dokumentär avslöja vad som verkligen hände när insatsstyrkan sköt Gustav till döds.
I en serie i fyra delar kan GP Dokumentär avslöja vad som verkligen hände när insatsstyrkan sköt Gustav till döds.

GP:s grävchef: ”Väldigt glad över nomineringen”

GP:s grävredaktion har tidigare vunnit en mängd priser för sina granskningar. I år kan redaktionen vinna Guldörat för GP Dokumentär: Polisskotten på Öckerö som producerats ihop med Sophia Djiobaridis och Josephine Freje från Imperiet media.

LÄS MER:GP dubbelt prisat på INMA Awards digitala gala

LÄS MER:GP vinner internationellt pris för granskning av våld mot kvinnor

I dokumentären avslöjar GP nya detaljer kring vad som egentligen hände när tvåbarnspappan Gustav sköts till döds av polisens insatsstyrka på Öckerö i mars 2022.

– Jag är väldigt glad över nomineringen eftersom ämnet är så viktigt. Vi behöver bra poliser och bra åklagare. Men för att vi skall få det krävs medier som vågar avslöja hur uselt arbete av rättsvårdande myndigheter får ödesdigra konsekvenser, säger GP:s grävchef Hans Peterson Hammer som producerat dokumentären tillsammans med GP:s grävredaktör Anna Jaktén och GP:s ljudredaktör Isabella Persson.

Sophia Djiobaridis och Josephine Freje är programledare för dokumentären.

Utöver nomineringarna ovan kan GP-medarbetaren Ina Lundström, en av programledarna i Nyhetsshowen, vinna Guldörat för Flashback forever: Glenn Strömbergs cappuccinoglass.

ANNONS

Här är alla nominerade till priset Guldörat 2024.

Här kan du lyssna på mer av GP:s ljudjournalistik:

LÄS MER:GP Dokumentär: Lisebergspedofilen

LÄS MER:Samtal med Cwejman

LÄS MER:GP Dokumentär: När Nintendo kom till Sverige

LÄS MER:Systrar.

LÄS MER:GP Dokumentär: Rymningen från Stadsteatern

ANNONS