Foo Fighters trummis Taylor Hawkins är död

Foo Fighters trummis Taylor Hawkins har avlidit, 50 år gammal. Det uppger rockbandet i ett inlägg på Twitter.

ANNONS
|

”Foo Fighters-familjen är förkrossade av den tragiska och förtidiga förlusten av vår älskade Taylor Hawkins”, skriver rockbandet i inlägget och fortsätter:

”Hans musikaliska ande och smittande skratt kommer att leva med oss för alltid. Våra hjärtan går ut till hans fru, barn och familj, och vi ber att deras och vi ber att deras integritet behandlas med största respekt i denna ofattbart svåra tid.”

Enligt tidningen Variety, som hänvisar till ett uttalande av Colombias statsåklagare, hade Hawkins spår av flera droger i kroppen, däribland bensodiazepiner, THC, opioider och antidepressiva läkemedel.

Taylor Hawkins blev 50 år gammal.

ANNONS

Var på turné i Sydamerika

Enligt musikmagasinet Rolling Stone befann sig Foo Fighters på turné i Sydamerika vid tiden för Hawkins död. Bandet förberedde sig för en festivalspelning i staden Bogotá i Colombia, skriver magasinet.

Hawkins föddes i Fort Worth, Texas, och har sedan 1997 varit bandets trummis efter en kort tid tillsammans med Alanis Morissette. Med Foo Fighters åtnjöt han en enorm succé, och medverkade i låtar som ”Everlong”, ”The pretender” och ”Best of you”. Tillsammans har bandet vunnit tre Grammys för bästa rockalbum, två för bästa rockframträdande och en för bästa musikvideo.

Kollegor och vänner i sorg

Via sociala medier uttrycker vänner och kollegor sin sorg över nyheten om Hawkins död. Tom Morello, gitarrist i bandet Rage against the machine, skriver på Twitter att han ”älskade din (Hawkins) anda och din ostoppbara rock-kraft. Vila i frid min vän.”

Kiss basist Gene Simmons skriver att han är ”chockad och ledsen” över nyheten, samt att hans ”böner och kondoleanser går ut till Hawkins familj, Foo Fighters, hans vänner och fans.”

ANNONS