Wim Hof har flera världsrekord i Guinness rekordbok.
Wim Hof har flera världsrekord i Guinness rekordbok. Bild: Kin Cheung

Filmen om hälsogurun Wim Hof stoppas

Inspelningen av filmen om hälsogurun Wim Hof har stoppats. Det efter att allvarliga anklagelser om fysisk och psykisk misshandel har riktats mot nederländaren.

ANNONS
|

Det var under måndagen som det brittiska produktionsbolaget Genesius Pictures meddelade att inspelningarna av spelfilmen, som var tänkt att ha Ralph Fiennes i huvudrollen som Wim Hof, har stoppats.

Anledningen är ett avslöjande från den nederländska tidningen de Volskrant förra veckan som gör gällande att Wim Hof under tretton års tid misshandlat sin exflickvän, deras son och kvinnans två äldsta barn både fysiskt och psykiskt.

Tidningen har gått igenom flertalet domstolsavgörande, en rapport från landets barnskyddsråd, medicinska journaler samt en anmälan om misshandel av en tidigare partner.

Den nu 65-årige hälsogurun dömdes 2012 till samhällstjänst och böter för misshandel av sin dåvarande styvson. Domen renderade också i att Amsterdams borgmästare gav honom ett tillfälligt besöksförbud mot familjen.

ANNONS

Mångmiljonindustri

Wim Hof, även kallad ”Iceman”, har gjort sig känd världen över för sin förmåga att kunna stå emot extremkyla. Bland annat har han klättrat upp för Mount Everest och bestigit Kilimanjaro i shorts samt sprungit ett maratonlopp runt polcirkeln.

Hans filosofi med andningsövningar och isbad för att motverka stress och ångest, har blivit en mångmiljonindustri och 65-åringen har föreläst världen över, släppt böcker och anordnat hälsoläger.

Produktionsbolaget har meddelat tidningen de Volskrant att filmen är stoppad på obestämd tid, den är också borttagen från företagets hemsida.

Wim Hof har nekat till alla anklagelser.

LÄS MER:Att styra sin andning – en växande hälsotrend

ANNONS