”Euphoria”-skådespelaren Angus Clouds dödsorsak fastställd

Den 25-åriga skådespelaren Angus Cloud dog av en oavsiktlig överdos. Det bekräftar rättsläkare i Alameda County, Kalifornien för Variety.

ANNONS
|

Nyheten om Angus Clouds död slog ner som en bomb i månadsskiftet juli-augusti tidigare i år. Skådespelaren, som fick sitt genombrott som den snälla knarklangaren Fezco i HBO-succén ”Euphoria”, sörjdes av såväl familj och kollegor som fans världen över.

– Det fanns ingen som Angus. Han var för speciell, för talangfull, och alldeles för ung för att lämna oss så tidigt. Han kämpade också, likt många av oss, med missbruk och depression. Jag hoppas att han vet hur många han berörde, sa regissören Sam Levinson till E News då.

Överdos av fentanyl, kokain och metamfetamin

Nu står det klart att han dog i en överdos av fentanyl, kokain och metamfetamin. Enligt rättsläkarna var överdosen oavsiktlig.

ANNONS

Angus Cloud sörjde vid tillfället sin pappa, som begravdes bara en vecka tidigare.

”Den enda trösten vi har är att Angus nu är återförenad med sin pappa, som var hans bästa vän. Angus var öppen med sin kamp mot mental ohälsa och vi hoppas att hans bortgång kan bli en påminnelse för andra att de inte är ensamma och inte borde slåss mot detta själva i tystnad”, skrev Clouds familj i ett uttalande.

Scoutades på gatan

Angus Cloud fick rollen i ”Euphoria” efter att ha blivit scoutad på gatan i New York. Han hann medverka i två säsonger av serien och var tänkt att vara med även i den tredje, som ännu inte spelats in. Han hade vid sin död nyligen blivit tilldelad en roll i skräckfilmen ”Scream 6”.

Han dog i sitt familjehem i Oakland, Kalifornien. Han blev 25 år.

LÄS MER:"Euphoria"-regissör om Cloud: Jag älskade honom

LÄS MER:Sufjan Stevens drabbad av ovanlig autoimmun sjukdom

LÄS MER:Skid Row skjuter upp spelningar på grund av Grönwalls hälsa

LÄS MER:Ozzy Osbourne genomgår sin sista operation?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS