Elon Musk: ”Min son är död”

Elon Musk menar att ”det amerikanska woke-viruset” har dödat hans son, som har genomgått en könskorrigering och är transkvinna. I en intervju med Jordan Peterson riktar han skarp kritik mot transvården.
– Jag förlorade min son, säger han i intervjun.

ANNONS
|

Psykologiprofessorn Jordan B Peterson är inte känd för att vara återhållsam, och det samma gäller teknologbaronen Elon Musk.

Häromdagen genomfördes ett panelsamtal mellan Peterson och Musk, som hölls av konservativa The Daily Wire. Där talar duon bland annat om Musks kommande innovationer, artificiell intelligens, det mänskliga medvetandet och mycket annat.

Under den videosända diskussionen avhandlas även den amerikanska transvården, som båda männen ställer sig kritiska till. Vid ett tillfälle berättar Musk en historia från sitt eget privatliv:

– Jag lurades godkänna en behandling hormonblockerare för min son.

Hormonblockerare är ett paraplybegrepp för mediciner som ska förenkla vandringen från man till kvinna, eller från kvinna till man, inom transvården. Bland annat kan dessa mediciner förhala puberteten.

ANNONS

– Det skedde långt innan jag förstod vad som höll på att hända, fortsätter Musk.

– Covid pågick, allting var så förvirrande, folk sa till mig att Xavier skulle ta livet av sig annars.

Dödad av ”The woke mind virus”

Lite senare under samtalet fortsätter Musk att resonera:

– Jag förlorade min son, helt enkelt. De kallar det ”deadnaming” av en anledning - det är för att min son är död. Min son Xavier är död, dödad av ”The woke mind virus”.

”Jag vill inte längre vara kopplad till min biologiska far över huvud taget”

Begreppet ”Dead naming” innebär att kalla en transperson för namnet som denne tidigare bar, före operation eller könsbekräftande vård.

Vivian Wilson, som Musks biologiska dotter nu heter, kom ut som transkvinna i juni 2022. Vid samma tidpunkt bytte 18-åringen namn från Xavier till Vivian och tog sin mors efternamn.

”Jag vill inte längre vara kopplad till biologiska far på något vis över huvud taget”, sa hon vid tidpunkten.

LÄS MER:Tydligt att Trump påverkats av att vara så nära döden

LÄS MER:Trumps son: ”Han kommer aldrig sluta kämpa”

LÄS MER:En nedtonad, men knappast ny, Donald Trump

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS