Youtube-gänget ”Den som skrattar förlorar” drar nu tillbaka expansionen av sitt sällskapsspel.
Youtube-gänget ”Den som skrattar förlorar” drar nu tillbaka expansionen av sitt sällskapsspel. Bild: Den som skrattar förlorar

”Den som skrattar förlorar” drar tillbaka kritiserat sällskapsspel

Youtube-gänget ”Den som skrattar förlorar”, med bland andra göteborgaren Niclas Norlindh, drar tillbaka expansionen av sitt sällskapsspel med samma namn. De grova skämten i spelet har väckt starka reaktioner.
”Vi är fullt medvetna om att mycket av innehållet inte är för alla”, skriver man på Instagram.

ANNONS
|

Youtube-komikerna ”Den som skrattar förlorar” har ett upplägg som bygger på att man drar mer eller mindre dåliga skämt och ordvitsar för varandra och den som skrattar förlorar.

Kanalen har 161 000 följare och drivs av bolaget Newsner som även gett kortspelet med samma namn. I expansionen, med en ny kortlek, har man adderat ett antal grövre skämt och satt en rekommenderad åldersgräns på 18 år. Spelet har sålts via etablerade sajter som Adlibris och Cdon.

Henrik Wahlström sågar ”Den som skrattar förlorar”

Men nu väljer Newsner att stoppa försäljningen efter starka reaktioner på sociala medier. ”Det mest snubbigt osköna jag sett på länge”, konstaterade Instagramprofilen och regissören Henrik Wahlström.

ANNONS

Ett exempel på de skämt som används i kortspelet är: ”De bästa kvinnorna går att jämföra med ett bra vin... 22 år gamla och inlåsta i källaren”.

LÄS MER:Recension: Vinter i P1– Bianca Kronlöf

LÄS MER:Marika Carlsson gör upp med sitt matmissbruk

GP har varit i kontakt med tidigare göteborgaren Niclas Nolindh som är en av killarna bakom Youtube-kanalen och spelet. Han hänvisar dock till gruppens uttalande på Instagram och Newsners ansvarige utgivare Christian Ström.

Där skriver man bland annat:

”Så som skämten nu presenterats i olika inlägg gör att en hel del av den kontext och sammanhang som ges när man ser skämten visas i programmet försvinner helt. Den som sett vårt program inser förhoppningsvis att syftet med de här skämten knappast är att förminska kvinnor, eller någon annan heller för den delen.”

Kontentan är alltså att man nu väljer att dra tillbaka den aktuella utgåvan av spelet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS