Då har Göteborgskollektivet Konstabs långfilm ”Vernissage hos Gud” premiär

Efter teateruppsättningar som ”Total fräschhet” och Shakespeares ”Stormen” ger det omtalade kollektivet Konstab nu ut sin första långfilm. Den 17 mars kommer ”Vernissage hos Gud”, som beskrivs som ”Da Vinci-koden på LSD”.

ANNONS
|

Det göteborgska kollektivet grundades av barndomsvännerna Ossian Melin, Filip Aladdin och Anton Hellström (som även är krönikör i GP) och fick ett genombrott med Instagram-sketch-kontot ”Olika personer” för några år sedan.

Sedan dess har de gjort en rad teateruppsättningar, bland dem trilogin ”Total trygghet”, ”Total fräschhet” och ”Total strukturalitet” samt en version av Shakespeares ”Stormen” på Göteborgs stadsteater och Dramaten i Stockholm. Nyligen vann deras produktion ”Jörgen Hyltes svåger" publikens pris för bästa kortfilm på Göteborgs filmfestival.

Deras första långfilm, ”Vernissage hos Gud”, är enligt ett pressmeddelande en ”uppgörelse med konstens existentiella kris” och en ”hyllning till det okommersiella flummandet”.

ANNONS

”Da Vinci-koden på LSD”

Filmen beskrivs också som ”Da Vinci-koden på LSD” och en ”onda mot de goda-saga i naivistisk Äppel-kriget-anda”. I rollerna syns bland andra ”Händelser vid vatten”-aktuella Magnus Krepper, Isabelle Grill och Lisa Lindgren.

Filmen har finansierats genom privatpersoner, stipendier och kollektivets egna besparingar.

– Ofta använder man begrepp som "independentfilm" lite löst i dag; men detta är verkligen en independentfilm. Vi vill visa folk: "såhär kan man också göra film". Utan att behöva tänka på rätt eller fel, utan att behöva styras av rädsla, sa Ossian Melin när GP följde med under en inspelningsdag.

"Vernissage hos Gud” har premiär 17 mars.

LÄS MER:Se in bakom kulisserna till Konstabs nya långfilm

LÄS MER:Göteborgstrions föreställning avbröts när publiken blev för stökig

LÄS MER:Recension: ”Stormen” - Göteborgs stadsteater

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS