I Italien vidtas nu åtgärder för att få bukt på Coronavirusets härjningar.
I Italien vidtas nu åtgärder för att få bukt på Coronavirusets härjningar. Bild: Claudio Furlan

Coronaviruset drabbar stor bokmässa

Coronavirusets framfart i Italien drabbar nu även stora kulturevenemang. Nu meddelar den stora barn- och ungdomsboksmässan i Bologna att man flyttar fram årets upplaga till maj, skriver Svensk bokhandel.

ANNONS
|

Årets upplaga av Bologna Children’s Book Fair skulle startat 30 mars, men på grund av Coronavirusets utbredning i landet väljer man att senarelägga mässan till den 4-7 maj.

Barnboksmässan i Bologna arrangeras i år för 57:e gången. Mässan har runt 1 400 utställare och fler än 30 000 besökare varje år.

I samband med mässan brukar vinnaren av det årliga Almapriset, till minne av Astrid Lindgren, offentliggöras från Stockholm.

I dagsläget har fyra personer avlidit och minst 150 personer har insjuknat i Italien på grund av Coronaviruset och landet är det hittills värst drabbade i Europa. Premiärminister Giuseppe Conte har utlovat ”extraordinära åtgärder” kommer sättas in för att förhindra att smittan sprider sig ytterligare i landet. Bland annat har skolor, museer och biografer stängts och elva Norditalienska orter har satts i karantän.

ANNONS
ANNONS