Christopher Nolan sprängde sin egen dotter i ”Oppenheimer”

Christopher Nolan är känd för att vara kompromisslös. Nu berättar regissören att han gav sin dotter en okonventionell roll i nya filmen ”Oppenheimer” – den som bomboffer.

ANNONS
|

Vad kan en stor regissör ge för roll till sin unga dotter? Möjligheterna är naturligtvis många. Hon skulle kunna spela en portugisisk hästförsäljare, eller en listig spion.

Christopher Nolan har beslutat sig för att skänka sin dotter en annan roll: hennes ansikte skall sprängas bort av en vätebomb i ”Oppenheimer”.

Idén kom till regissören när hans äldste barn Flora besökte filminspelningen, tillsammans med sin mor Emma Thomas.

Nolan insåg då att en viktig roll stod tom: den som offer för en kärnvapenexplosion.

”Det var underbart att se min dotter köra”

”VI behövde någon till en experimentell, spontan scen i filmen”, berättar Nolan för The Telegraph. I scenen föreställer sig Oppenheimer, spelad av Cillian Murphy, atombombens ödeläggelse. Nolan fortsätter: ”Det var underbart att se min dotter kliva in och köra”

ANNONS

Enligt artikeln förstår Nolan också att rollbesättningen kan ses som besynnerlig. ”Men ska jag vara ärlig så försöker jag att inte analysera de val jag gör” svarar han.

”Oppenheimer” är en biografi över Robert Oppenheimer, skaparen bakom den första atombomben. Filmen är löst baserad på boken ”American Prometheus”, av Kai Bird och Martin J Sherwin.

När Oppenheimer översåg den första atomexplosionen ska han ha sagt följande: ”Now I am become death, destroyer of worlds”. Vilket lite ofullständigt kan översättas till: ”Jag har nu blivit döden, förstöraren av världar”

Medverkar i filmen gör tidigare nämnda Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt och Robert Downey Jr.

LÄS MER:Här är filmerna du inte vill missa i sommar

LÄS MER:Recension: ”Salt – oratorium till Göteborgs 400-årsjubileum” med GSO

LÄS MER:GP:s kritiker listar decenniets bästa utländska filmer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS