Bruce Springsteens turné startar i februari - nu erbjuder han fansen pengarna tillbaka om de är missnöjda med konserterna.
Bruce Springsteens turné startar i februari - nu erbjuder han fansen pengarna tillbaka om de är missnöjda med konserterna. Bild: Chris Pizzello

Bruce Springsteen erbjuder arga fans pengarna tillbaka

Många hängivna fans rasade mot Bruce Springsteen när biljetterna till den kommande turnén kostade upp till 50 000 kronor. Nu svarar rocklegendaren i tidningen Rolling Stone:
”Är ni fortfarande missnöjda på väg ut får ni pengarna tillbaka”.

ANNONS
|

Det var i samband med biljettsläppet till Bruce Springsteen & The E street bands comeback på scenen som det blev kaos. Biljettföretaget Ticketmaster använde sig av dynamisk prissättning vilket gjorde att biljetter till konserterna i bland annat Florida och New York plötsligt kostade upp till motsvarande 50 000 kronor.

Fansen rasade och även redaktörerna på ansedda specialtidningen ”Backstreets”, som står nära Springsteen sedan många år, skrev i en kommentar att förtroendet mellan Springsteen och hans hängivna tagit allvarlig skada.

Springsteen talar ut i Rolling Stone

Springsteens manager Jon Landau kommenterade saken i tidningen New York Times och menade att man bara använt sig av samma upplägg som alla andra stora artister. Landau påstod också att de allra flesta biljetter ändå sålts till utgångspris.

ANNONS

Bruce Springsteen själv har varit helt tyst i frågan. Tills nu. I en färsk intervju med tidningen Rolling Stone, med anledning av nya albumet ”Only the strong survive” får han några raka frågor om hur biljettsläppet gick till.

Reportern Andy Greene frågar om Springsteen själv godkänt prissättningen och om man han i så fall i efterhand ångrar sig

”Jag brukar säga till mitt folk att kolla vad andra artister tar för sina biljetter och sedan se till att vi tar lite mindre betalt än så. Det har fungerat bra i alla år. Den här gången bad jag dem göra som andra gör. Och det var vad som hände”, säger Springsteen och fortsätter:

”Biljettförsäljning nuförtiden är förvirrande både för fansen och artisterna. Men de flesta av våra biljetter har sålts till rimligt pris. Sedan tycker jag faktiskt att alla vi som svettas på scen i tre timmar varje kväll ska ha pengarna snarare än någon svarta börsen-försäljare”

Medveten om fansens ilska

Springsteen säger dock att han är medveten om att många blivit upprörda och att ilskan och frustrationen också riktats mot honom personligen.

”Jag vet att detta har varit impopulärt bland många fans. Men om någon är missnöjd på väg ut från konserten kan man få sina pengar tillbaka”, säger Springsteen som öppnar för att ändra upplägget vid kommande biljettsläpp.

ANNONS

”Det sista jag vill vara är en omslagspojke för höga biljettpriser. Nu blev det såhär och vi får göra vårt bästa för att bjuda på bra shower. Men till nästa gång kommer vi ha en ny diskussion”.

Sedan intervjun med Rolling Stone har Ticketmaster återigen drabbats av hård kritik i samband med släppet till Taylor Swifts kommande USA-turné.

Även där drog priserna iväg till otroliga höjder redan under ”försläppet” till ”utvalda fans”. När sedan det vanliga biljettsläppet skulle göras tvingades Ticketmaster skjuta upp alltihop för att inte sajten på nytt skulle krascha.

LÄS MER:Bruce Springsteens fans fortsätter rasa – med all rätt

LÄS MER:Recension: Bruce Springsteen – ”Only the strong survive”

LÄS MER:Swifts turné orsakade biljettkaos

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS