Actionlegenderna hatade varandra: ”Jag startade allt”

Arnold Schwarzeneggeroch Sylvester Stallone är vänner idag, men en gång avskydde de varandra. I en ny intervjuserie utvecklar de båda stjärnorna detaljerna runt sin rivalitet – som kretsade kring maskingevär, kroppsfett och förfärliga filmer.

ANNONS
|

Det finns flera äventyrliga historier om rivaliteten mellan Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger. Vid ett tillfälle ska Stallone vandrat in på en nattklubb, noterat en bild på Schwarzenegger i baren, och krävt att denna skulle brännas upp omedelbart.

Vid ett annat tillfälle lurade Schwarzenegger in Stallone i ett tvivelaktigt filmprojekt.

– Jag läste och tänkte att det här var en hög med skit. Sen hörde de av sig till Sly, han ringde mig: ”Har du fått det här samtalet om den här filmen?” Jag sa: ”Ja, jag funderade faktiskt på att göra den, det är briljant idé”.

Vilket resulterade i att Stallone medverkade i ”Stopp! Annars skjuter morsan skarpt”. En film med 4,4 i betyg på IMDB, av många betraktad som kulturell ohyra.

ANNONS

”Han började använda enorma maskingevär”

I en gemensam intervjuserie med TMZ berättar Stallone och Schwarzenegger om sitt vilda duellerande, som inleddes runt 1977 och pågick under flera decennier.

– Jag kunde fråga honom typ: ”Ok, hur mycket kroppsfett har du just nu?, säger Schwarzenegger.

– Sen började han använda enorma maskingevär. Så till ”Predator” använde jag ett maskingevär som man vanligtvis placerar på en stridshelikopter. Jag försökte springa ikapp honom hela tiden.

Schwarzenegger medger också att han ”startade allt genom att säga dumma saker och vara tävlingsinriktad”.

Idag är kollegorna hur som helst goda vänner. Under 2022 karvade de till och med pumpor ihop under Halloween.

Stallone beskriver Arnold Schwarzenegger med följande ord i serien på TMZ:

– Han är som en schackspelare. Du vet inte vad som pågår, men du vet att han kommer få det gjort. Och han har verkligen ett stort hjärta, på riktigt. Man kanske inte tror det på grund av att vi är ”actiongrabbar”, men vi är mer känslomässiga än många andra skådespelare, lita på mig.

LÄS MER:Tio år sedan Volvos och Van Dammes The Epic Split – vad hände sen

LÄS MER:Recension: ”The expendables 4” i regi av Scott Waugh

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS