50 Cent kommer till Göteborg och Scandinavium

Efter en konsert på Avicii Arena så sent som i juni i år kommer nu den amerikanska hiphopstjärnan till Göteborg. I oktober spelar 50 Cent på Scandinavium.

ANNONS
|

Med hits som ”In da club”, ”Candyshop” och ”P.I.M.P” i bagaget är 50 Cent en av världens mest kända rappare. Den 6 oktober kommer han till Göteborg och Scandinavium för en konsert, meddelar arrangören TADC. På affischen utlovas även en ”special guest”.

50 Cent, eller Curtis James Jackson III som han egentligen heter, slog igenom 2003 med debutskivan ”Get Rich or Die Tryin” och har sedan dess sålt mer än 30 miljoner album världen över.

Rappade upp och ner på Super bowl

Senast han besökte Sverige var i juni i år, då han spelade på Avicii arena i Stockholm. I våras gästade han den prestigefyllda halvtidsshowen på Super bowl tillsammans med hiphoplegendarer som Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige och Kendrick Lamar. 50 Cent framförde bland annat sin låt ”In da club” hängandes upp och ner.

ANNONS

Biljetterna till konserten i Scandinavium släpps nu på fredag.

LÄS MER:Hiphopens stornamn underhöll i halvtid

LÄS MER:Victor Leksell släpper ”Din låt” med Einár

LÄS MER:Bob Dylan kommer till Göteborg för konsert i höst

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS